Horloge Restauratie

Exclusieve Horlogemakers repareren, herstellen of service van luxe merk horloges

Voor alle soorten luxe (merk) horlogereparaties kunt u bij ons terecht. Of het nu uw eigen horloge betreft of een dierbaar familie/erfstuk. Wij hebben de expertise in huis om voor alle horloge reparaties en herstelwerkzaamheden deze vakkundig uit te voeren. Ook hebben wij een internationaal dealernetwerk waarbij het samenwerken en uitwisselen van moeilijk erkrijgbare onderdelen mogelijk is. Wij repareren: zowel mechanische handopwinders, automatische en quartz horloges.

Bij Exclusieve Horlogemakers zijn we uitsluitend toegewijd en gespecialiseerd voor werkzaamheden aan merk-horloges van hoge kwaliteit en zorgen wij ervoor dat elk uurwerk wordt gerepareerd, gerestaureerd of geserviced met de best mogelijke uitgevoerde prestaties en nauwkeurigheid. Hiervoor gebruiken wij de modernste technieken, gereedschappen en machines. Reparatie, revisie en service van een hand-opwind en automatisch horloge

Allereerst openen we de achterkant van het horloge.

Hier zoeken we naar verroeste of beschadigde onderdelen die vervangen moeten worden. Zodra we het probleem met het horloge hebben vastgesteld en weten welke extra onderdelen nodig zijn. Haalt onze horlogemaker het horloge volledig uit elkaar en maakt het klaar voor reiniging. Het uurwerk, kroon en het glas worden gescheiden van de horlogekast en de horlogeband. De horlogekast en band worden aan onze hoofdpolijster gegeven terwijl onze horlogemakers aan het uurwerk beginnen te werken. Stuk voor stuk demonteert onze horlogemaker het mechanisme van het horloge volledig en beoordeelt elk onderdeel.

Zodra de horlogeonderdelen zijn geïdentificeerd die moeten worden vervangen, maakt onze horlogemaker de onderdelen gereed voor reiniging en zoekt hij de onderdelen die vervangen moeten worden. We gebruiken zes verschillende reinigingsoplossingen in een ultrasone machine om ervoor te zorgen dat al het vuil, stof en opgedroogde olie uit alle horlogeonderdelen worden verwijderd. Zodra de horlogeonderdelen zijn schoongemaakt, begint de horlogemaker het uurwerk weer in elkaar te zetten, terwijl hij waar nodig smeermiddelen toevoegt en alle pakkingen vervangt voor waterdichtheid.

Exclusieve horloge reparatie precisie proces

Dit precisie proces duurt een aantal uren per horloge! Uiteraard ervan uitgaande dat de horlogemaker niet wordt gestoord en dat alle onderdelen naar behoren blijven functioneren. Zodra onze horlogemaker het uurwerk in elkaar heeft gezet en het horloge opnieuw in de horlogekast heeft geplaatst is het tijd voor de laatste stappen van ons reparatieproces. Voordat we het horloge aan de klant retourneren, moeten we een laatste kwaliteitscontroleproces uitvoeren om er zeker van te zijn dat het horloge zo nauwkeurig mogelijk loopt. Tijdens dit kwaliteitscontroleproces meten we de amplitude en waterbestendigheid van het horloge. Hiervoor gebruiken wij twee speciale machines.

De één luistert naar de hartslag van het horloge, de ander simuleert een diepe duik met behulp van ingekapselde luchtdruk. Zo horen en zien wij hoe goed het horloge tikt. Tegelijkertijd wordt er nauwkeurig gecontroleerd op eventuele lekken in de horlogekast. Als het horloge zowel de amplitude als de watertest doorstaat wordt het horloge ter observatie op ons opwindwiel (Cyclomat) gezet waar het draait en de beweging van de pols nabootst. Met deze machine kunnen we de gangreserve van het horloge analyseren. Dit is om ervoor te zorgen dat de automaat de hele dag voldoende power levert. Ons gehele reparatieproces duurt in totaal ongeveer 3 tot 6 weken.

Hoe wij horloges schoonmaken en (laser)polijsten

Het polijsten van horloges is een veel langer en moeizaam proces dan men vaak denkt mede omdat een uurwerk uit zoveel verschillende componenten bestaat. Voorbereiding:  we polijsten een horloge meestal niet zonder het een servicebeurt te geven. Om een horloge te polijsten, moeten we eerst het hele uurwerk demonteren. Omdat het uurwerk daardoor zichtbaar wordt kunnen we het direct voorzien van onderhoud terwijl de horlogekast opgemaakt/gepolijst wordt. Terwijl het uurwerk uit elkaar wordt gehaald, wordt elk onderdeel afzonderlijk geïnspecteerd en gecontroleerd op corrosie of schade. Vervolgens vervangen wij alle onderdelen die de kwaliteit van het uurwerk in gevaar brengen. Dit is inclusief interne en externe onderdelen zoals bezel, glas en de band/schakels.

Door de horloge restauratie servicebeurt te doen, garanderen we ook de waterdichtheid van het horloge zodra het weer in elkaar is gezet. Aan beschadigde onderdelen wordt gewerkt of deze wordt vervangen en als blijkt dat een uitgebreidere reparatie nodig is waarschuwen we de klant over wat er moet gebeuren voordat we verder gaan. Het polijsten van de kast en band van een horloge is een zeer ingewikkeld proces dat grote precisie en vaardigheid vereist. Ten eerste moet men over de juiste polijstgereedschappen en machines beschikken om ervoor te zorgen dat het werk correct wordt uitgevoerd.

Bij Exclusieve Horlogemakers beschikken we over de hoogste kwaliteit polijstapparatuur.

Wij beschikken over schuurmachines met slijpbanden die de gewenste polijst of satijnafwerking geven; identiek aan de fabrieksafwerking. Deze machines zijn  ook te vinden bij horlogefabrikanten zelf. Het hebben van de juiste machines alleen is echter niet voldoende om goede resultaten te behalen. De horloge restauratie/horlogepolijster moet weten welke banden specifiek worden gebruikt om de gewenste afwerking te verkrijgen. Nadat onze polijster de buitenkant van de horlogekast met succes heeft gedetailleerd, reinigt en stoomt hij deze nog een laatste keer om hem tot zijn volle glans te brengen. Op dit moment heeft onze horlogemaker het uurwerk al schoongemaakt, opnieuw gesmeerd en in elkaar gezet. Het enige dat nu nog rest, is het uurwerk weer in elkaar zetten en het door de kwaliteitscontrole laten gaan.

Tijdens onze kwaliteitscontrole testen we of het horloge nauwkeurig de tijd aangeeft op onze cyclomat. Deze wielen draaien de horloges met de klok mee terwijl ze 360° draaien om de beweging van de pols na te bootsen. Hier verzekeren wij dat de gangreservefunctie naar behoren werkt en dat dit horloge aan alle eisen voldoet. Exclusieve Horlogemakers garandeert 1 jaar garantie op al heer werkzaamheden.

Water in uw exclusief horloge – horloge restauratie?

Roest en waterschade in uw luxe horloge repareren Bepaalde horloges zijn speciaal ontworpen om waterbestendig te zijn voor diepte water. Deze omvatten duikhorloges zoals de Rolex Submariner, Breitling Avenger of Ulysse Nardin Acqua Perpetual. Deze horloges zijn speciaal gemaakt om bestand te zijn tegen water onder extreme druk tijdens het duiken.

Andere horloges zijn weliswaar niet ontworpen voor een enorme waterdruk maar zijn nog steeds waterdicht voor de eenvoudigere activiteiten. Denk hierbij aan afwassen, een bad nemen of een duik in het zwembad nemen. Tot deze horloges behoren dress Watches zoals de Rolex Datejust, Cartier Santos 100 of Patek Phillippe Aquanaut. De meeste modehorloges zijn ontworpen voor gebruik bij elementaire blootstelling aan water zoals een sprong in het zwembad, niet meer dan zes meter onder zeeniveau. Hun waterdichte afdichting wordt ineffectief als de kroon niet volledig is vastgedraaid. Het is absoluut noodzakelijk dat de kroon na elke verstelling van het horloge wordt vastgedraaid. Hierdoor blijft de integriteit van de waterdichte afdichting behouden.

Dagelijks uw EXCLUSIEF horloge controlen

Dagelijks controleren of het horloge goed is afgedicht, is niet voldoende voor onderhoud alleen. Het is noodzakelijk dat uw luxe uurwerk elke 3-5 jaar een onderhoudsbeurt krijgt om ervoor te zorgen dat de pakkingen in het horloge intact zijn en functioneren. Als er toch water in uw luxe horloge terechtkomt is het van het grootste belang dat u uw horloge onmiddellijk naar een vertrouwd reparatiecentrum brengt voor horloge restauratie.

Hoe langer water in het horloge blijft, hoe meer schade wordt veroorzaakt door het vernietigen van de onderdelen van het horloge. Zout water veroorzaakt sneller schade omdat het zout in het water metalen onderdelen sneller vernietigt dan zoet water. Ondanks het gevaar van waterschade en mogelijk roest aan een horloge, is het iets dat we hier bij Exclusieve Horlogemakers vrij vaak zien.

Water in uw exclusief horloge?

Als u merkt dat nadat u uw horloge aan water heeft blootgesteld de kroon niet goed vastzit. Dan moet u uw uurwerk naar een vertrouwd reparatiecentrum brengen. Vooral als je wat vocht onder het glas begint te zien. De eerste stap bij het repareren van een horloge dat waterschade heeft opgelopen, is het verwijderen van de horlogekast. Het doel hiervan is om de componenten van elkaar en van eventueel aanwezig water te scheiden. Dit alleen al duurt 1 tot 2 uur, afhankelijk van de complexiteit van het horloge. Tijdens dit proces moet elk onderdeel van het horloge van de schroefjes tot de hoofdplaat, worden beoordeeld op eventuele waterschade.

Restaureren van exclusieve horloges

Het overspuiten of restaureren van een beschadigd luxe horloge met de Zwitserse wijzerplaat is uiteraard veel ingewikkelder dan het lijkt. We gebruiken precies dezelfde traditionele technieken voor het opnieuw afwerken van wijzerplaten die meer dan 100 jaar geleden door Zwitserse horlogemakers zijn ontwikkeld om horloges als Ulysse Nardin, Blancpain of Cartier te restaureren of opnieuw af te werken. We reinigen het oppervlak met speciale chemicaliën, verwijderen alle waterroest en schade we bereiden de wijzerplaat voor op nieuwe kleurlaag. Met behulp van speciale verf en geven de wijzerplaat vervolgens een nieuw oppervlak met speciaal ontworpen machines die dit geweldige werk doen. Het verjongen, herstellen of vernieuwen van het uiterlijk van uw horloge.

Niemand kan tenslotte de geweldige werking binnenin zien terwijl je het horloge draagt. Maar iedereen en vooral de eigenaar zal genieten van het kijken naar een gloednieuwe wijzerplaat. Het is alsof je een nieuw horloge hebt.

De merken waar wij aan werken zijn o.a: 

Audemars Piguet – Breguet – Blancpain – Gashütte – Omega – Longines – Ulysse Nardin – Breitling – Jaeger-LeCoultre – IWC – Cartier – Officine Panerai – Montblanc – Hublot – Bvlgari – TAG Heuer – Zenith – Rolex – Tudor – Corum – Franck Muller – Perrelet – Girard Perregaux – Patek Philippe – Chopard – Bell & Ross – Baume et Mercier – Jorg Hysek – Graham – Piaget – Jaquet-Droz – Richard Mill – Zak horloges – Vintage 

Direct Contact Indien u contact met ons opneemt dan kunt u direct een afspraak inplannen op ons Horloge Atelier in ‘s-Hertogenbosch. Vaak kunnen wij al direct na de eerste fysieke controle van uw horloge een prijsanalyse maken

Exclusieve Horlogemakers | Onafhankelijke Horlogemakers | Horloge Atelier in ‘s-Hertogenbosch | Horloge Restauratie.