BREITLING HORLOGE POLIJSTEN IN NEDERLAND

UITLEG VAN BREITLING HORLOGES POLIJSTEN

Horloge polijsten is een proces dat wordt gebruikt om krassen, slijtplekken van een horlogekast en horlogeband te verwijderen. Dit is een gebruikelijke procedure bij horlogeonderhoud om het uiterlijk en de esthetische vorm en uitstraling van het horloge te herstellen. Het is echter belangrijk op te merken dat polijsten met de nodige kennis moet gebeuren.

OVERMATIG POLIJSTEN VAN EEN BREITLING HORLOGE IS EEN GROTE FOUT

Bij overmatig polijsten van een horloge kan te veel materiaal verwijderd worden, het oorspronkelijke ontwerp veranderen. Hier zijn enkele cruciale punten waarmee men rekening moet houden bij het polijsten van horloges.

DIVERSE POLIJST MANIEREN

Licht polijsten: hierbij polijsten onze horlogemakers kleine krasjes en onvolkomenheden verwijderd met behulp van zachte schuurmiddelen.

Diep polijsten: Een agressievere aanpak kan nodig zijn voor grotere krassen, dit doen wij zorgvuldig om te voorkomen dat er overtollig materiaal wordt verwijderd.

Materialen: Polijstmaterialen kunnen variëren, en wij gebruiken verschillende materialen. Afhankelijk van het type metaal waarvan het horloge gemaakt is (alsvoorbeeld roestvrij staal, goud, platina).

PROFESSIONEEL BREITLING HORLOGE POLIJSTEN IN NEDERLAND

Professioneel versus doe-het-zelf: Hoewel licht polijsten soms thuis kan worden gedaan met de juiste gereedschappen. Moeten diep polijsten of laser-polijsten aan onze horlogemakers worden overgelaten. Onze Professionele horlogemakers beschikken over de expertise apparatuur om dit correct uit te voeren.

IMPACT OP DE WAARDE BIJ HET POLIJSTEN VAN EEN BREITLING HORLOGE

Impact op waarde: Bij overmatig polijsten kan het er toe leiden dat de originele  kenmerken van het horloge worden verwijderd. Wat zeker van invloed kan zijn op de verzamelwaarde of de verkoopwaarde van uw breitling. Verzamelaars geven de voorkeur aan horloges met originele, ongewijzigde oppervlakken. Indien hersteld dan toch zeker alleen als deze op de juiste professionele wijze zijn gepolijst.

Componenten beschermen: Tijdens het polijstproces is het van cruciaal- belang om andere onderdelen van het horloge zoals het glas, het uurwerk en de kroon, te beschermen. Om schade aan het uurwerk te voorkomen. Daarom gebruiken wij de enige juiste manier voor een professionele polijst-sessie. Dit gebeurt met het horloge volledig uit elkaar halen. Het hierdoor geen enkele nadelige gevolgen heeft op het Breitling horloge.

SPAARZAAM POLIJSTEN VAN EEN BREITLING HORLOGE

Frequentie: Polijsten moet spaarzaam gebeuren, omdat regelmatig polijsten het metaal na verloop van tijd kan verslijten. Gelukkig kunnen wij ook het horloge laser polijsten waarbij in het kort gezegd, materiaal worden bijgezet en zo de originele vormen van het horloge behouden blijven. Regelmatig onderhoud kan de noodzaak van veelvuldig polijsten voorkomen. Als u overweegt uw horloge te laten polijsten, is het raadzaam om contact met onze horlogemakers op te nemen. Wij zullen dan de staat van het horloge te beoordelen en te bepalen welk polijstniveau er nodig is.

breitling horloge polijsten
breitling navitimer reparatie
VINTAGE BREITLING POLIJSTEN
breitling chronomat datum kapot
breitling laser polijsten
breitling chronomat repareren
PLAN EEN AFSPRAAK IN ATELIER