Exclusieve horloges repareren en herstellen

Voor alle soorten (merk) horlogereparaties kunt u bij ons terecht. Of het nu uw eigen horloge betreft of een dierbaar familie/erfstuk. Wij hebben de expertise in huis om voor alle horloge reparaties en herstelwerkzaamheden vakkundig uit te voeren. Ook hebben wij een internationaal dealernetwerk waarbij het samenwerken en uitwisselen van zeldzame onderdelen mogelijk is. Wij repareren: zowel mechanische handopwinders, automatische en quartz horloges.

HORLOGE ONDERHOUD

Een exclusief horloge bevat doorgaans meer dan 160 onderdelen. Om zijn nauwkeurigheid en waarde te behouden heeft een exclusief horloge elke drie tot vijf jaar een onderhoudsbeurt nodig.

Bij Exclusieve Horlogemakers zijn we uitsluitend toegewijd en gespecialiseerd voor het werken aan uurwerken van hoge kwaliteit merkhorloges en zorgen we ervoor dat elk uurwerk wordt onderhouden en/of gerestaureerd met de best mogelijke prestaties en nauwkeurigheid.

 

Hoe vaak moet ik mijn Horloge laten onderhouden?

Er zijn veel factoren die bepalen hoe vaak u uw horloge een onderhoudsbeurt moet geven. Zoals hoe oud het model is, hoeveel tijd het aan uw pols doorbrengt en hoe vaak het in contact komt met water enzovoort. Over het algemeen raden we echter aan om uw horloge ten minste om de drie jaar een onderhoudsbeurt te geven, maar vaker als uw horloge een zeer actieve levensstijl heeft. Onthoud dat
voorkomen altijd goedkoper en gemakkelijker is dan het herstellen van langdurige schade.

HOE WEET IK OF MIJN HORLOGE ONDERHOUD NODIG HEEFT?

Als u uw horloge al meer dan drie jaar niet heeft onderhouden, is het waarschijnlijk tijd om hem op te sturen of langs te brengen. Andere zaken waar u op moet letten zijn onder meer: als uw horloge te langzamer of sneller loopt dan normaal en geen gangreserve meer heeft. Als u vocht onder het glas opmerkt, moet u uw horloge ook onmiddelijk opsturen of langsbrengen voor onderhoud. Dit is een teken dat er water in uw horloge is gelekt en als dit niet direct wordt aangepakt kan dit blijvende (en dure) schade aan uw horloge veroorzaken. Als u uw horloge vaak in het water neemt om te zwemmen of om te duiken dan raden wij u aan om deze om de 2 jaar te inspecteren op waterbestendigheid. Op deze manier kunnen eventueel versleten pakkingen die dienen om het water uit uw horloge te houden indien nodig worden vervangen.

Complete servicebeurt

Onze meerstaps meester serviceprocedure

Wij hebben tientallen jaren ervaring met het repareren, restaureren en onderhouden van luxe merkhorloges. Wij gebruiken uitsluitend originele merk-vervangingsonderdelen en werken alleen met zeer gespecialiseerde hoogwaardige gereedschappen en machines.

Stap 1: Demontage van het horloge

De eerste stap die nodig is bij het onderhouden van een horloge is om deze uit elkaar te halen. Dit betekent dat de armbanden aan beide kanten van de horlogekast voorzichtig worden verwijderd en vervolgens de achterkant van de kast op de juiste manier moet worden losgemaakt. Om dit te doen wordt  gespecialiseerde apparatuur en gereedschappen gebruikt om schade aan het oppervlak van het metaal te voorkomen. Door de achterkant van de kast te verwijderen krijgen wij toegang tot het uurwerk in het horloge. Het uurwerk wordt dan voorzichtig uit de horlogekast gehaald.

Stap 2: Het uurwerk reinigen, opknappen en weer in elkaar zetten

Zodra het uurwerk uit de kast is, wordt elk uurwerkdeel gedemonteerd en schoongemaakt. Het is van vitaal belang dat alle oliën of vuil van deze kleine componenten worden verwijderd. Eventuele versleten onderdelen worden vervangen. Versleten pakkingen worden ook vervangen om de waterbestendigheid van het horloge te garanderen. Waar nodig wordt gesmeerd om wrijving te minimaliseren, slijtage te voorkomen en de levensduur en nauwkeurigheid te verbeteren. Het uurwerk wordt dan zorgvuldig weer in elkaar gezet.

 

Stap 3: Horloge exterieur polijst herstel/restauratie

Naast het uurwerk in het horloge kan ook de buitenkant van het horloge minutieus worden schoongemaakt, vakkundig worden gepolijst en indien nodig zelfs worden gerestaureerd. Een groot aantal verschillende pasta’s, polijstmiddelen en polijsttechnieken worden gebruikt om de kast, bezel en armband van uw horloge te herstellen om de oorspronkelijke staat van de metalen afwerking terug te krijgen en om deze vervolgens te waarborgen. Bovendien wordt er nauwgezet
op gelet dat het de silhouet/contouren van het horloge niet verandert, dit kan gebeuren wanneer een horloge onprofessioneel wordt gepolijst.
Wijzerplaten kunnen ook worden hersteld, gerestaureerd in de oorspronkelijke staat, zelfs op zwaar beschadigde of verroeste oppervlakken. Indien nodig kunnen ook de wijzers en het glas van een horloge worden vervangen.

Stap 4: Het Horloge testen

Nadat het horloge is gedemonteerd, schoongemaakt, gerestaureerd en weer in elkaar is gezet, wordt het uurwerk grondig getest met gespecialiseerde drukmachines. Dit om goede prestaties, nauwkeurigheid en waterbestendigheid te garanderen. Ons Horlogeatelier is voorzien van de meest moderne apparatuur zodat er niets aan het toeval wordt overgelaten. Om dit te doen, worden er gespecialiseerde apparatuur en gereedschappen gebruikt om schade aan
het oppervlak van het metaal te voorkomen. Door de achterkant van de kast te verwijderen, krijgen wij toegang tot het uurwerk in het horloge. Het uurwerk wordt dan voorzichtig uit de kast gehaald.

Wat is inbegrepen in een horlogeservice?

Alle arbeid, standaardonderdelen en testen zijn inbegrepen in onze servicekosten. Voor alle extra componenten die nodig zijn buiten de standaardservice (nieuwe band, wijzerplaat, glas, enz.) en onze polijstservice worden extra kosten in rekening gebracht maar deze worden altijd eerst door de klant goedgekeurd.

Onze horlogeservice omvat ook een servicegarantie van één jaar.

 

Prijzen

Wanneer u ons reparatiecentrum belt, wordt u doorverbonden met een van onze deskundige klantenservicemedewerkers. Zij kunnen dan direct een afspraak in plannen om uw horloge fysiek te inspecteren op ons horloge atelier door een van onze ervaren professionele horlogetechnici, zo geven wij u een diepgaande gedetailleerde prijsopgave van wat uw horloge nodig heeft om weer goed te kunnen functioneren. Uw horloge is voor ons net zo belangrijk als voor u. Of het nu gaat om een geliefd dagelijks werkhorloge, gelegenheidshorloge een geschenk van een geliefde of een kostbaar familiestuk. Het is van cruciaal belang om uw uurwerk toe te vertrouwen aan een gerenommeerde reparatieservice zoals Exclusieve Horlogemakers. Als familiebedrijf werken wij elke dag harder om uw volledige tevredenheid te garanderen met een persoonlijk tintje. U bent dus van harte welkom!

Plan meteen een afspraak

PLAN EEN AFSPRAAK OP ONS HORLOGE ATELIER IN ’S-HERTOGENBOSCH

Nederlandse en Belgische klanten kunnen het horloge persoonlijk afgeven en nadien weer ophalen bij ons horlogeatelier in Den Bosch. De meeste klanten vinden het prettig om dat fysiek te doen, wij bekijken het horloge ter plaatse en na een analyse geven indien mogelijk direct een prijsopgave en we bespreken de levertijd.

Voor een afspraak op ons horloge atelier kunt u ons bereiken via telefoon:

073-7200875 

Of u stuurt ons eenvoudig een WhatsApp bericht via de link onderaan de pagina. U geeft aan wanneer het voor u het beste uitkomt qua dag en tijd en wij regeren daarna snel op uw bericht.

WIJ WERKEN OP AFSPRAAK

Om elke klant voldoende aandacht te kunnen geven werken wij op afspraak. Onze persoonlijke aanpak wordt alom door onze klanten gewaardeerd en vaak blijkt het de moeite meer dan waard om elkaar te zien en zo kennis uit te wisselen over het horloge. Dit altijd onder het genot van een kopje koffie of thee.

OPSTUREN KAN NATUURLIJK OOK                                    

U stuurt het horloge goed verpakt en verzekerd op naar ons horloge atelier in ’s-Hertogenbosch en wij nemen direct contact met u op als wij uw horloge hebben ontvangen.

Download hiervoor het verzendformulier onderaan deze pagina.

HET VERZENDADRES

EHM Service Center
t.a.v.: Alexander Van De Griend
Oberon 36
5221LV ‘s-Hertogenbosch

DOWNLOAD VERZEND FORMULIER PDF

 

 

Exclusieve horloges repareren en herstellen

Voor alle soorten (merk)horlogereparaties kunt u bij ons terecht. Of het nu uweigen horloge betreft of een dierbaar familie/erfstuk, wij hebben de expertise, in-huis om alle horloge herstelwerkzaamheden en reparaties vakkundig uit te voeren. Ook hebben wij een internationaal dealernetwerk waarbij het samenwerken uitwisselen van zeldzame onderdelen mogelijk is. Wij repareren; zowel mechanische handopwinders, automatische en quartz exclusieve horloges.

HORLOGE ONDERHOUD

Een exclusief horloge bevat doorgaans meer dan 160 onderdelen. Om zijn nauwkeurigheid en waarde te behouden heeft een exclusief horloge elke drie tot vijf jaar een onderhoudsbeurt nodig.

Bij Exclusieve Horlogemakers zijn we uitsluitend toegewijd en gespecialiseerd voor het werken aan uurwerken van hoge kwaliteit merkhorloges en zorgen we ervoor dat elk uurwerk wordt onderhouden en/of gerestaureerd met de best mogelijke prestaties en nauwkeurigheid.

 

Hoe vaak moet ik mijn Horloge laten onderhouden?

Er zijn veel factoren die bepalen hoe vaak u uw horloge een onderhoudsbeurt moet geven, zoals hoe oud het model is, hoeveel tijd het aan uw pols doorbrengt, hoe vaak het in contact komt met water, enzovoort. Over het algemeen raden we echter aan om uw horloge ten minste om de drie jaar een onderhoudsbeurt te geven, maar vaker als uw horloge een zeer actieve levensstijl heeft. Onthoud dat voorkomen altijd goedkoper en gemakkelijker is dan het herstellen van langdurige schade.

HOE WEET IK OF MIJN HORLOGE ONDERHOUD NODIG HEEFT?

Als u uw horloge al meer dan drie jaar niet hebt onderhouden, is het waarschijnlijk tijd om hem op te sturen of langs te brengen. Andere zaken waar u op moet letten, zijn onder meer als uw horloge te snel of te langzaam loopt of als uw horloge sneller dan normaal geen gangreserve meer heeft.

Als u vocht onder het glas opmerkt, moet u uw horloge ook onmiddellijk opsturen of langsbrengen voor onderhoud. Dit is een teken dat er water in uw horloge is gelekt en als dit niet direct wordt aangepakt, kan dit blijvende (en dure) schade aan uw horloge veroorzaken.

Als u uw horloge vaak in het water mee neemt om te zwemmen of duiken, raden wij u aan om deze om de 2 jaar te inspecteren op water bestendigheid. Op die manier kunnen eventueel versleten pakkingen die dienen om het water uit uw horloge te houden worden vervangen door ons.

 

Complete servicebeurt

Onze meerstaps meester serviceprocedure

Wij hebben tientallen jaren ervaring met het repareren, restaureren en onderhouden van luxe merkhorloges. Wij gebruiken uitsluitend originele merk-vervangingsonderdelen en zeer speciale gespecialiseerde hoogwaardige gereedschappen en machines.

Stap 1: Demontage van het horloge

De eerste stap die nodig is bij het onderhouden van een horloge, is om het uit elkaar te halen. Dit betekent dat de armbanden aan elke kant van de horlogekast voorzichtig worden verwijderd en vervolgens de achterkant van de kast op de juiste manier moet worden losgemaakt.

Om dit te doen, wordt  gespecialiseerde apparatuur en gereedschappen gebruikt om schade aan het oppervlak van het metaal te voorkomen. Door de achterkant van de kast te verwijderen, krijgen wij toegang tot het uurwerk in het horloge. Het uurwerk wordt dan voorzichtig uit de kast gehaald.

Stap 2: Het uurwerk reinigen, opknappen en weer in elkaar zetten

Zodra het uurwerk uit de kast is, wordt elk uurwerkdeel gedemonteerd schoongemaakt. Het is van vitaal belang dat alle oliën of vuil van deze kleine componenten worden verwijderd. Eventuele versleten onderdelen worden vervangen.

Versleten pakkingen worden ook vervangen om de waterbestendigheid van het horloge te garanderen. Waar nodig wordt gesmeerd om wrijving te minimaliseren, slijtage te voorkomen en de levensduur nauwkeurigheid te verbeteren. Het uurwerk wordt dan zorgvuldig weer in elkaar gezet.

Stap 3: Horloge exterieur polijst herstel/restauratie

Naast het uurwerk in het horloge kan ook de buitenkant van het horloge minutieus worden schoongemaakt, vakkundig worden gepolijst en indien nodig zelfs worden gerestaureerd. Een groot aantal verschillende pasta’s, polijstmiddelen en polijst  technieken worden gebruikt om de kast, bezel en armband van uw horloge te herstellen om de oorspronkelijke staat van de metalen afwerking terug te krijgen en om deze vervolgens te waarborgen.

Bovendien wordt er nauwgezet op gelet dat het silhouet/contouren van het horloge niet verandert, wat kan gebeuren wanneer een horloge onprofessioneel wordt gepolijst.

Wijzerplaten kunnen ook worden hersteld, gerestaureerd in de oorspronkelijke staat, zelfs op zwaar beschadigde of verroeste oppervlakken. Indien nodig kunnen ook de wijzers en het glas van een horloge ook worden vervangen.

Stap 4: Het Horloge testen

Nadat het horloge is gedemonteerd, schoongemaakt, gerestaureerd en weer in elkaar gezet, wordt het uurwerk grondig getest met gespecialiseerde drukmachines om goede prestaties, nauwkeurigheid en waterbestendigheid te garanderen. Ons Horlogeatelier is voorzien van de meest moderne apparatuur zodat er niets aan het toeval wordt overgelaten.

Om dit te doen, wordt gespecialiseerde apparatuur en gereedschappen gebruikt om schade aan het oppervlak van het metaal te voorkomen. Door de achterkant van de kast te verwijderen, krijgen wij toegang tot het uurwerk in het horloge. Het uurwerk wordt dan voorzichtig uit de kast gehaald.

Wat is inbegrepen in een horlogeservice?

Alle arbeid, standaardonderdelen en testen zijn inbegrepen in onze servicekosten. Voor alle extra componenten die nodig zijn buiten de standaardservice (nieuwe band, wijzerplaat, enz.) en onze polijstservice worden extra kosten in rekening gebracht, maar deze worden altijd eerst door de klant goedgekeurd.

Onze horlogeservice omvat ook een servicegarantie van één jaar.

 

 

Prijzen

Wanneer u ons reparatiecentrum belt, wordt u doorverbonden met een van onze deskundige, klantenservicemedewerkers. Zij kunnen dan direct een afspraak in plannen om uw horloge fysiek te inspecteren op ons horloge atelier door een van onze ervaren professionele horlogetechnici, zo geven wij u een diepgaande, gedetailleerde prijsopgave van wat uw horloge nodig heeft om weer te kunnen functioneren.

Uw horloge is voor ons net zo belangrijk als voor u. Of het nu gaat om een geliefd dagelijks werkhorloge, gelegenheidshorloge een geschenk van een geliefde of een kostbaar familiestuk, het is van cruciaal belang om uw uurwerk toe te vertrouwen aan een gerenommeerde reparatieservice zoals Exclusieve  Horlogemakers. Als familiebedrijf werken wij elke dag harder om uw volledige tevredenheid te garanderen met een persoonlijk tintje. U bent dus van harte welkom!

Plan een afspraak

Voor een afspraak op ons horloge atelier kunt u ons bereiken via telefoon:

073-7200875

Het verzendadres:

EH Makers
t.a.v.: Alexander Van De Griend
Oberon 36
5221LV ‘s-Hertogenbosch

DOWNLOAD VERZEND FORMULIER PDF