EXCLUSIEF QUARTZ HORLOGE REPAREREN

HOE WERKT EEN QUARTZ HORLOGE?

Quartz-horloges worden aangedreven door een batterij en gebruiken een batterij om de tijd bij te houden. Als het gaat om het repareren of vervangen van het uurwerk van een kwartshorloge, zijn er een aantal veelvoorkomende problemen en procedures waarmee u rekening moet houden.

BATTERIJ VERVANGING:

Het meest voorkomende probleem bij quartz horloges is een lege batterij. Als een quartz horloge niet meer werkt, is de eerste stap het controleren en vervangen van de batterij. Horlogemakers openen de achterkant van de horlogekast, verwijderen de oude batterij en vervangen deze voor een nieuwe. Ze zullen ook inspecteren op eventuele corrosie veroorzaakt door een lekkende batterij.

UURWERK VERVANGEN:

Als het quartz uurwerk beschadigd, defect of niet meer te repareren is, kunnen horlogemakers kiezen om het uurwerk te vervangen. Hierbij wordt het volledige quartz uurwerk uit het horloge verwijderd en vervangen door een nieuw, compatibel uurwerk. Het uitwisselen van uurwerken is vaak (maar niet altijd) kosten effectiever dan het repareren van ingewikkelde interne componenten van het uurwerk.

TESTEN EN KALIBRATIE:

Na het vervangen van de batterij of het vervangen van een uurwerk moet het horloge op nauwkeurigheid worden getest. De horlogemaker zorgt ervoor dat het nieuwe uurwerk naar behoren functioneert en kan aanpassingen doen om de nauwkeurigheid van de tijdwaarneming te kalibreren.

VERVANGING VAN PAKKING:

Bij het openen van de horlogekast voor reparatie kunnen horlogemakers de pakkingen (rubberen of synthetische afdichtingen) vervangen om de waterdichtheid van het horloge te behouden of te verbeteren.

HORLOGE GLAS VERVANGING:

Als het horlogeglas bekrast, gebarsten of beschadigd is, kan dit tijdens het reparatieproces worden vervangen.

ONDERZOEK VAN HORLOGE KAST EN BAND:

Onze Horlogemakers inspecteren ook de horlogekast en horlogeband op eventuele schades of slijtage. Wij kunnen ook kleine reparaties of horloge schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren om het uiterlijk van het exclusieve merk horloge te herstellen. Ook is er de mogelijkheid het horloge te polijsten. Hierdoor krijgt het horloge zijn originele uitingen weer terug.

HORLOGE REPARATIE EN KWALITEITSCONTROLE:

Wij voeren altijd een laatste controle om er zeker van te zijn dat het horloge in goede staat verkeert en dat alle onderdelen veilig op hun plaats zitten.

Het is belangrijk op te merken dat quartz horloges over het algemeen eenvoudiger te repareren zijn dan mechanische horloges. Er zijn echter nog steeds gespecialiseerde gereedschappen en expertise nodig om de meestal delicate onderdelen te behandelen om zo de nauwkeurigheid en levensduur van het horloge te garanderen.

Als u problemen ondervindt met uw exclusief kwartshorloge, is het raadzaam om het naar een ons exclusief horloge servicecentrum te brengen in ’s-Hertogenbosch. Zij zijn er om het probleem te beoordelen en vervolgens de nodige reparaties uit te voeren. Regelmatig onderhoud, zoals het vervangen van de batterij, kan de levensduur van uw quartzhorloge helpen te verlengen. Het is aan te bevelen om uw merk horloge tenminste elke 2-3 jaar te laten voorzien van een nieuwe batterij.

QUARTZ HORLOGE REPAREREN
QUARTZ UURWERK VERVANGEN
QUARTZ HORLOGE REPARATIES
PLAN EEN AFSPRAAK IN ATELIER