laser lassen 

Wat is laser lassen

Met het proces van; polijsten en slijpen verplaatsen en verwijderen we materiaal van horlogekasten en horloge banden. Als horlogemakers proberen we de reductie van materiaal tot een absoluut minimum te beperken maar er gaat steevast materiaal verloren tijdens het proces. Dit is de reden waarom vergulde horloges niet opnieuw kunnen worden afgewerkt (hun coating is te dun) en zo horloges kunnen worden vernietigd door “overpolijsting”. Er bestaat echter een minder vaak voorkomende, geavanceerde techniek waarmee een horlogemaker materiaal aan een kast kan toevoegen. Waardoor reparaties die anders onmogelijk zouden zijn nu wel kunnen worden uitgevoerd middels: laser lassen ook wel laser polijsten genoemd.

Schade

Schade aan hoeken en kastranden zijn bijna altijd lastigste deuken en beschadigingen om te verwijderen. Een deuk in de zijkant van een behuizing kan gemakkelijk worden hersteld door het materiaal rond het beschadigde gebied weg te poetsen waardoor het hele vlak tot het niveau van de impact wordt verlaagd. De meeste krassen en deuken zijn uiterst oppervlakkig (ze lijken veel
dieper dan ze in werkelijkheid zijn) dus de meeste schade kan op deze manier met een professionele polijst-sessie worden verwijderd.

Deuken

Voor deuken op de grens tussen twee oppervlakken en echt diepere beschadigingen moet echter materiaal van beide oppervlakken worden verwijderd. Dit vergroot de destructieve aard van de polijstactie dramatisch en kan de zichtbare geometrie van de horlogekast snel vervormen. Door een polijst-sessie worden slechte deuken op hoeken en randen verminderd maar niet verwijderd. Laserlassen verandert dat allemaal. Laserlassen is een wonderbaarlijk krachtig hulpmiddel waarmee we daadwerkelijk metaal terug op de horlogebehuizing kunnen plaatsen. Voor ernstige schade (vooral aan de contouren van de horlogekast) kunnen we nu deuken opvullen in plaats van het materiaal eromheen te verwijderen. Wij hebben de juiste en meest professionele laser apparatuur waarmee we dit soort reparaties kunnen uitvoeren. 

laser lassen 

Wat is laser lassen

Met het proces van; polijsten en slijpen verplaatsen en verwijderen we allemaal materiaal van horlogekasten en horloge banden. Als horlogemakers proberen we de reductie van materiaal tot een absoluut minimum te beperken, maar er gaat steevast materiaal verloren tijdens het proces. Dit is de reden waarom vergulde horloges niet opnieuw kunnen worden afgewerkt (hun coating is te dun) en zo horloges kunnen worden vernietigd door “overpolijsting”. Er bestaat echter een minder vaak voorkomende, geavanceerde techniek waarmee een horlogemaker materiaal aan een kast kan toevoegen, waardoor reparaties die anders onmogelijk
zouden zijn, nu wel kunnen worden uitgevoerd; laser lassen ook wel laser polijsten

Schade

genoemd. Schade aan hoeken en kastranden zijn bijna altijd lastigste deuken / beschadigingen om te verwijderen. Een deuk in de zijkant van een behuizing kan gemakkelijk worden hersteld door het materiaal rond het beschadigde gebied weg te poetsen, waardoor het hele vlak tot het niveau van de impact wordt verlaagd. De meeste krassen en deuken zijn uiterst oppervlakkig (ze lijken veel
dieper dan ze in werkelijkheid zijn), dus de meeste schade kan op deze manier met een professionele polijst-sessie worden verwijderd.

deuken

Voor deuken op de grens tussen twee oppervlakken en echt diepere beschadigingen moet echter materiaal van beide oppervlakken worden verwijderd. Dit vergroot de destructieve aard van de polijstactie dramatisch en kan de zichtbare geometrie van de horlogekast snel vervormen. Door een polijst-sessie worden slechte deuken op hoeken en randen verminderd, maar niet verwijderd. Laserlassen verandert dat allemaal. Laserlassen is een wonderbaarlijk krachtig hulpmiddel waarmee we daadwerkelijk metaal terug op de horlogebehuizing kunnen plaatsen. Voor ernstige schade (vooral aan de contouren van de horlogekast) kunnen we nu deuken opvullen in plaats van het materiaal eromheen te verwijderen. Wij hebben de juiste en meest professionele apparatuur waarmee we dit soort reparaties kunnen uitvoeren. 

 

laser lassen 

Wat is laser lassen

Met het proces van; polijsten en slijpen verplaatsen en verwijderen we allemaal materiaal van horlogekasten en horloge banden. Als horlogemakers proberen we de reductie van materiaal tot een absoluut minimum te beperken, maar er gaat steevast materiaal verloren tijdens het proces. Dit is de reden waarom vergulde horloges niet opnieuw kunnen worden afgewerkt (hun coating is te dun) en zo horloges kunnen worden. vernietigd door “overpolijsting”

Er bestaat echter een minder vaak voorkomende, geavanceerde techniek waarmee een horlogemaker materiaal aan een kast kan. toevoegen, waardoor reparaties die anders onmogelijk zouden zijn, nu wel kunnen worden uitgevoerd; laser lassen ook wel laser polijsten.

Schade

genoemd. Schade aan hoeken en kastranden zijn bijna altijd lastigste deuken/beschadigingen om te verwijderen. Een deuk in de zijkant van een behuizing kan gemakkelijk worden hersteld door het materiaal rond het beschadigde gebied weg te poetsen, waardoor het hele vlak tot het niveau van de impact wordt verlaagd. De meeste krassen en deuken zijn uiterst oppervlakkig (ze lijken veel dieper dan ze in werkelijkheid zijn), dus de meeste schade kan op deze manier met ee professionele polijst-sessie worden verwijderd.

Deuken

Voor deuken op de grens tussen twee oppervlakken en echt diepere beschadigingen moet echter materiaal van beide oppervlakken worden verwijderd. Dit vergroot de destructieve aard van de polijstactie dramatisch en kan de zichtbare geometrie van de horlogekast snel vervormen.

Door een polijst-sessie worden slechte deuken op hoeken en randen verminderd, maar niet verwijderd Laserlassen verandert dat allemaal. Laserlassen is een wonderbaarlijk krachtig hulpmiddel waarmee we daadwerkelijk metaal terug op de horlogebehuizing kunnen plaatsen. Voor ernstige schade (vooral aan de contouren van de horlogekast) kunnen we nu deuken opvullen in plaats van het materiaal eromheen te verwijderen. Wij hebben de juiste en meest professionele apparatuur waarmee we dit soort reparaties kunnen uitvoeren.