BREITLING VAN ZIJN OORSPRONG TOT HET HEDENDAAGSE HORLOGEMERK

Breitling is uitgegroeid tot een iconische naam in de wereld van exclusieve horloges. Gebaseerd op de principes van uiterste precisie en constante innovatie. Dit verslag beschrijft het ontstaan tot aan zijn huidige status als symbool van door de luchtvaart geïnspireerde luxe horloges.

(1884-1914) Het ontstaan van Breitling

In 1884 richtte Léon Breitling het bedrijf op in de Zwitserse Jura. Aanvankelijk gespecialiseerd in precisiechronografen en timers, kreeg Breitling al snel erkenning vanwege zijn toewijding aan nauwkeurigheid. Het vroege succes van het merk vormde de weg voor zijn blijvende erkenning.

(1914-1939) Breitling dé Pionier op het gebied van tijdwaarneming in de luchtvaart

Toen de luchtvaart bekendheid kreeg, positioneerde Breitling zichzelf als een pionier in het creëren van uurwerken op maat speciaal voor piloten. In 1915 versterkte de introductie van de eerste polschronograaf met een onafhankelijke pusher de reputatie van Breitling in de luchtvaartgemeenschap. De jaren dertig waren de geboorte van de iconische Chronomat, met een ronde rekenliniaal voor complexe berekeningen – een kenmerk van Breitlings luchtvaarterfgoed in uurwerktechniek op dat moment nog ongelooflijk uniek!

(1939-1945) Tweede Wereldoorlog en de afdeling Luchtvaart

Tijdens de Tweede Wereldoorlog leverde Breitling cockpitinstrumenten aan strijdkrachten, waardoor zijn rol in de luchtvaart nog verder werd versterkt. De oprichting van de Huit Aviation Department in 1938 onderstreepte de toewijding van het merk aan het produceren van betrouwbare en nauwkeurige instrumenten voor piloten.

(1952-1970) Het Navitimer-tijdperk

Breitling introduceerde in 1952 de legendarische Navitimer, een chronograaf uitgerust met een ingebouwde rekenliniaal – een hulpmiddel dat onmisbaar en essentieel is voor piloten. De Navitimer werd meteen een icoon en een favoriet onder zowel piloten als vele horloge liefhebbers. Gedurende de jaren zestig en zeventig bleef Breitling zijn reputatie op het gebied van precisie en betrouwbaarheid verder versterken.

(jaren 80 en 2000) Eigendomsveranderingen en innovaties

In de jaren tachtig waren er veranderingen in het eigendom en onder leiding van de familie Schneider bleef Breitling verder innoveren. Het Emergency-model, uitgerust met een noodbaken, demonstreerde Breitling en toewijding aan functionaliteit. Het merk omarmde ook de kwartstechnologie verder, terwijl het zijn toewijding aan mechanische uitmuntendheid handhaafde.

(2010-heden) Het moderne tijdperk

De afgelopen jaren heeft Breitling zich gericht op het versterken van zijn identiteit als luxe lifestylemerk. De Transocean- en Superocean horlogecollecties hebben Breitlings horizon verruimd tot buiten de luchtvaart en komen zij ruimschoots tegemoet aan diversiteit. De introductie van interne uurwerken, zoals het Breitling 01-kaliber, is een voorbeeld van de toewijding van het merk aan meesterschap in het maken van horloges.

Duurzame luxe en digitale ondernemingen:

Breitling heeft duurzame praktijken en ethische inkoop omarmd, in lijn met de hedendaagse waarden. Het merk heeft zich ook in de digitale wereld begeven, door met klanten in contact te komen via online platforms en samenwerkingen met influencers.

De Breitling erfenis:

Nu Breitling zijn 140e verjaardag nadert, staat zijn erfenis in de annalen van de horlogegeschiedenis gegrift. Van luchtvaartinstrumenten tot iconische uurwerken, de reis van Breitling geeft een toewijding weer aan precisie, innovatie en de spirit van avontuur.

Conclusie:

De opkomst van Breitling van een lokale werkplaats tot een internationaal merk heeft zich daarom ruimschoots bewezen. Terwijl het bedrijf doorgaat met nieuwe innovatie en zijn verbinding met het luchtvaarterfgoed behoudt, staat Breitling niet alleen als krachtig teken van de tijd, maar ook als symbool van duurzaam vakmanschap en verfijnde luxe.

LIJST MET ONZE MEEST ONZE POPULAIRE REPARATIESERVICES:

• Snelle gratis prijscalculatie schattingen.
• Gekwalificeerde opgeleide interne horlogemakers.
• Bijhouden voorraad merkonderdelen.
• Meer dan 30 jaar ervaring in kwaliteitshorlogereparatie.
• Handige deur-tot-deur service.
• Al het werk wordt afgeleverd met onze garantie van 1 jaar.

Bij ons kunt u ook terecht voor de volgende horlogemerken;

 
 
CONTACT
Exclusieve Horlogemakers
Oberon 36 5221LV ’s-Hertogenbosch
E-mail: info@exclusievehorlogemakers.nl
Telefoon: 073-7200875
WhatsApp: 06-12275118
 
WIJ WERKEN OP AFSPRAAK
 
LET OP! Alle producten worden direct opgeslagen binnen een extern streng beveiligde locatie.
EXCLUSIEVE HORLOGE REPAREREN
breitling horloge polijsten
breitling vintage reparaties
breitling horloge laser polijst
breitling automatic services
breitling uurwerk repareren
PLAN EEN AFSPRAAK IN ATELIER