LUXE horloge onderhoudsbeurt bij Exclusieve Horlogemakers.

Onderhoud van luxe horloges

Onderhoud van luxe horloges bij Exclusieve Horlogemakers.

Bij Exclusieve Horlogemakers onderhouden en repareren we alle luxe horlogemerken. Deze omvatten maar zijn niet beperkt tot de bekende merken zoals Omega, Longines, Tag Heuer, Hublot, IWC, Rolex en Cartier. Een luxe horloge bevat doorgaans ruim 160 losse onderdelen of meer. Bij Exclusieve Horlogemakers zijn we van mening dat het waarborgen van de nauwkeurigheid essentieel is voor de algehele prestaties van uw horloge. Dit wordt bereikt door onze nauwgezette en professionele luxe horlogeservice. Horlogefabrikanten raden aan om uw uurwerk elke drie tot vijf jaar een onderhoudsbeurt te geven om functionaliteit en nauwkeurige tijdwaarneming te blijven garanderen.

Ons 12 faseproces voor horlogeonderhoud

Exclusieve Horlogemakers biedt een 12-fasenproces voor horlogeonderhoud en indien nodig kunt u bij ons ook terecht voor horlogereparaties. Ons professionele team van horlogemakers heeft een gecombineerde expertise op alle benodigde vakgebieden binnen de horloge industrie. Wij gebruiken alleen apparatuur van het hoogste niveau om uw horloge te onderhouden en te repareren. U kunt er zeker van zijn dat uw uurwerk bij Exclusieve Horlogemakers in goede handen is.

Fase 1 – Volledige diagnose en serviceschatting

Het proces begint met een volledige diagnose van het horloge. We controleren niet alleen de esthetiek van het horloge maar ook de functies en de staat van het uurwerk zelf. Vervolgens wordt een prijsopgave voor de horlogeservice ter goedkeuring naar de klant gestuurd.

Fase 2 – Demontage van de horlogekast, band en sluiting

Na goedkeuring scheiden onze horlogemakers de kast, band en lunette volledig van het uurwerk. Zodat de verschillende onderdelen vervolgens naar de juiste afdeling kunnen.

Fase 3 – Reinigen en polijsten horloge onderhoudsbeurt

De horlogekast, band en ring/lunette worden vervolgens naar onze polijstafdeling gestuurd, waar ze worden gereinigd of opnieuw worden afgewerkt in hun oorspronkelijke staat. Afhankelijk van de staat van het horloge kan dit net zo lang duren als het onderhoud van het uurwerk en omvat meerdere fasen per horloge.

Fase 4 – Demontage van het uurwerk

Het uurwerk wordt nu door de horlogemaker volledig gedemonteerd.

Fase 5 – Beoordeling van de verschillende onderdelen

Onze horlogemakers inspecteren alle 1-160 of meer afzonderlijke onderdelen van het horloge nauwgezet op slijtage of schade. Indien nodig worden deze onderdelen vervangen.

Fase 6 – Het uurwerk schoonmaken

Het uurwerk wordt vervolgens in onze ultrasone horlogereinigingsmachine geplaatst. Hier ondergaat hij verschillende was en spoelcyclussen waarbij de microscopisch kleine deeltjes vuil, stof en natuurlijk oud smeermiddel worden verwijderd.

Fase 7 – Her montage van de horlogekast, band en lunette

Eenmaal opnieuw afgewerkt zal de horlogemaker de horlogekast weer in elkaar zetten, waarbij maar liefst tot wel 10 verschillende pakkingen kunnen worden uitgewisseld.

Fase 8 – Testen van waterbestendigheid

Er worden drie afzonderlijke waterbestendigheidstests uitgevoerd om er zeker van te zijn dat het horloge waterbestendig is. Deze omvatten een vacuümtest, een onderdompelingstest in water en ten slotte een condensatietest die de kleinste hoeveelheid waterdamp in de horlogekast detecteert.

Fase 9 – Hermontage van het uurwerk

Eenmaal schoon zal de horlogemaker het uurwerk weer in elkaar zetten en opnieuw oliën. Er zijn vaak maar liefst tot wel 50 oliepunten of meer, die precies moeten worden geolied om ervoor te zorgen dat het horloge volgens de specificaties van de fabrikant werkt.

Fase 10 – Tijdkalibratie en instelling horloge onderhoudsbeurt

Het horloge wordt vervolgens op tijd gebracht en zorgt ervoor dat het in de maat is en dat eventuele positiefouten worden uitgemiddeld.

Een moderne mechaniek tikt 672.000 keer per dag of 28.800 keer per uur of bijna 8 keer per seconde. Om ervoor te zorgen dat het horloge binnen 4 seconden per dag nauwkeurig is mag het horloge in een periode van 24 uur niet meer dan 31 van deze 672.000 slagen afwijken.

Fase 11 – Montage van het complete horloge

Vervolgens wordt het uurwerk terug in de horlogekast geplaatst.

Fase 12 – Kwaliteitscontrole

Afhankelijk van het merk en type horloge wordt deze minimaal gedurende de volgende 72 uur aan strenge kwaliteitscontroles onderworpen om ervoor te zorgen dat het horloge nauwkeurig is, de functies esthetisch correct werken en jarenlang betrouwbaar zullen zijn.

Op een complete, luxe horlogeservice van Exclusieve Horlogemakers kunt u 12 maanden garantie verwachten.

Als u onze complete horlogeservice meer in detail wilt bespreken, dan kunt u ons bellen op 073 720 0875 of een e-mail sturen naar info@exclusievehorlogemakers.nl

Ook voor reparatie van uw luxe horloge

Onze horlogespecialisten staan klaar om eventuele problemen die u momenteel ondervindt met uw horloge en die gerepareerd moeten worden met u te bespreken. Wij werken graag samen met onze klanten om eerst hun specifieke behoeften te begrijpen voordat we een offerte voor de reparatiewerkzaamheden uitbrengen.  U kunt uw horloge per post naar ons toesturen door een reparatie per post aan te vragen of u kunt bij ons langskomen op het Horloge Atelier.

Hoe groot of klein de horlogereparatie ook is wij staan klaar om u te helpen.

Enkele typische horlogereparaties zijn:

 • Batterij vervangen
 • Kast en horlogeband polijsten
 • Nieuwe sluiting
 • Nieuwe wijzerplaat
 • Nieuwe wijzers
 • Nieuw glas
 • Nieuwe kroon
 • Nieuwe lunette
 • Nieuwe band
 • Aanpassing van de band
 • Opnieuw opmaken van de band
 • horloge onderhoudsbeurt

Bij onze reparatieservice kunt u 1 jaar garantie verwachten op de door ons uitgevoerde reparatiewerkzaamheden.

De Horlogemerken waar wij u van dienst mee kunnen zijn

Audemars Piguet – Breguet – Breitling – Blancpain – Bvlgari – Cartier – Chopard – Gashütte – Omega – Longines – Ulysse Nardin – Jaeger-LeCoultre – IWC – Officine Panerai – Montblanc – Hublot – TAG Heuer – Rolex – Tudor – Corum – Franck Muller – Perrelet – Girard Perregaux – Patek Philippe – Bell & Ross – Baume et Mercier – Jorg Hysek – Graham – Piaget – Jaquet-Droz – Richard Mill – Zenith – Zak horloges – Vintage horloges horloge onderhoudsbeurt

Mocht uw merk horloge in onze lijst niet genoemd worden dan kunnen wij u waarschijnlijk toch helpen. Neem hiervoor contact met ons op.

Adresgegevens Horlogeatelier:

Oberon 36

5221LV ’s-Hertogenbosch

Open op afspraak.

Let op: Al onze horloges worden extern opgeslagen in een extern beveiligde locatie.