IWC Horloge Onderhoud

7 TEKENEN DAT UW IWC HORLOGE ONDERHOUD NODIG HEEFT!

IWC is niet alleen een symboolmerk van luxe en verfijning, maar ook een betrouwbaar uurwerk dat meerdere generaties lang meegaat. Maar net als bij elke andere mechanische creaties is regelmatig onderhoud essentieel om de optimale prestaties en levensduur van uw horloge te behouden. Weet u hoe vaak IWC horloges onderhoud nodig hebben? Welnu, u moet uw IWC elke drie tot vijf jaar een onderhoudsbeurt geven, afhankelijk van hoeveel slijtage hij heeft doorgemaakt. Velen herkennen echter niet de signalen die aangeven dat het tijd is om uw IWC te laten onderhouden. In deze blog gaan we al deze details onderzoeken, zodat u uw horloge jarenlang in perfecte staat goed kunt blijven gebruiken.

Onregelmatige tijdwaarneming

Een van de eerste tekenen dat uw IWC horloge onderhoud nodig heeft, is een onnauwkeurige of onregelmatige tijd en/of dag en datum waarneming. Uw IWC horloge moet de tijd altijd accuraat weergeven. Elke merkbare fout betekent dat u het horloge onmiddellijk naar een horlogeservicecentrum moet brengen. Professioneel onderhoud zorgt ervoor dat de delicate onderdelen van uw uurwerk correct wordt afgesteld en zo de nauwkeurige tijdweergave hersteld wordt.

Verminderde gangreserve

IWC horloges bieden een opmerkelijk goede gangreserve waardoor ze gedurende een bepaalde tijd soepel kunnen lopen zonder op te winden. Maar is uw horloge eerder dan normaal zonder power (gangreserve) komen te zitten of moet u het vaker opwinden? Dan kan dit duiden op de noodzaak van onderhoud. Breng het naar een ervaren horlogemaker die eventuele problemen met het uurwerk kan beoordelen en oplossen, zodat optimale prestaties worden gegarandeerd. Wij van Exclusieve Horlogemakers uit ’s-Hertogenbosch hebben de expertise om aan alle IWC horloges reparaties en onderhoud te doen.

Niet of slechte kroonfunctionaliteit

De kroon is een essentieel onderdeel van uw IWC horloge en is verantwoordelijk voor het instellen van de tijd en het opwinden van het uurwerk. Als u problemen ondervindt bij het opwinden van de kroon of als de kroon los aanvoelt of niet meer reageert, betekent dit dat uw horloge aandacht nodig heeft. Door uw IWC uurwerk te onderhouden, worden eventuele problemen met het opwindmechanisme verholpen en wordt de soepele werking van deze essentiële onderdelen gegarandeerd.

Zichtbare schade

Horloges worden blootgesteld aan dagelijkse slijtage, en IWC horloges vormen daarop geen uitzondering. Als u zichtbare slijtage zoals deuken, krassen of scheuren op de kast, band, wijzerplaat of glas opmerkt, kunt u uw IWC horloge het beste door professionals laten inspecteren en onderhouden. Deskundige horlogetechnici kunnen het onderliggende probleem aanpakken en de esthetische uitstraling van uw horloge herstellen.

Gecompromitteerde waterbestendigheid

IWC horloges zijn ontworpen om waterbestendig te zijn. Maar als u vermoedt dat de waterdichtheid is aangetast, moet u het probleem onmiddellijk aanpakken. Waterschade kan de werking van het horloge en andere interne componenten ernstig beïnvloeden. Daarom moet u het professioneel laten onderhouden om mogelijke schade aan uw uurwerk te voorkomen.

Vocht in de horlogekast

Een van de meest voorkomende redenen waarom IWC horloges intern beschadigd raken is wanneer er vocht in de horlogekast komt, wat leidt tot corrosie in het uurwerk. Als u vocht of condensatie onder uw horlogeglas opmerkt laat het dan onmiddellijk controleren door een horlogeservicecentrum. Het merk geeft aan dat de pakkingen elke 2 jaar moeten worden vervangen om de waterbestendigheid te behouden.

Ongebruikelijke geluiden

Als u merkt dat uw horloge ongebruikelijke geluiden maakt wanneer u het beweegt, is dit een indicatie dat er binnenin iets mis is en dat dit zo snel mogelijk moet worden verholpen. Ongebruikelijke geluiden duiden op interne problemen of losse onderdelen in het uurwerk. Een gekwalificeerde horlogemaker kan het probleem snel diagnosticeren en de nodige reparaties uitvoeren om de soepele en stille werking van uw horloge te herstellen.

CONCLUSIE

Het lijkt misschien een opgave om uw horloge regelmatig te laten onderhouden, maar het zorgt ervoor dat uw uurwerk jarenlang probleemloos blijft werken. Het zal ook toekomstige problemen beteugelen. Zelfs als u geen noemenswaardige problemen heeft opgemerkt is het nog steeds belangrijk om uw horloge te laten onderhouden bij een luxe horlogereparatiewerkplaats.

Exclusieve Horlogemakers biedt professionele horlogereparatiediensten in ‘s-Hertogenbosch en kan al uw reparatie en onderhoudsbehoeften van IWC horloge verzorgen. We zullen de ingewikkelde en fijne onderdelen van uw uurwerk voorzichtig reinigen, smeren en inspecteren, waardoor optimale prestaties en een lange levensduur worden gegarandeerd. Bel ons of maak online een afspraak om uw IWC meteen te restaureren!

CONTACT

Exclusieve Horlogemakers
Oberon 36
5221LV ’s-Hertogenbosch
E-mail: info@exclusievehorlogemakers.nl
Telefoon: 073-7200875
WhatsApp: 06-12275118

WIJ WERKEN OP AFSPRAAK