Exclusief Vintage Horloge Reviseren

Het vertrouwde adres voor reparatie en restauratie van vintage horloges

Met ons Exclusieve Horlogemakers Service Center op productieniveau beschikken we over de expertise om restauratiediensten voor vintage horloges aan te bieden, met gecertificeerde horlogemakers die zijn uitgerust en bekwaam om uw uurwerk volgens de hoogste standaard te behandelen.

Professionele reparatiediensten voor uw vintage horloge

Bij Exclusieve Horlogemakers hebben we meer dan 20 jaar ervaring en zijn we volledig uitgerust om professionele en uitgebreide restauraties uit te voeren. Waardoor uw uurwerken hun oorspronkelijke werking en uitstraling weer terugkrijgen.

Welke soorten service heeft mijn vintage horloge nodig?

Het restaureren van een vintage horloge vergt meer tijd en inzet dan moderne horloges vanwege hun complexe meer fragielere onderdelen. Vintage horlogerestauraties omvatten doorgaans:

  • Basisonderhoud van het uurwerk
  • Eventuele beschadigde onderdelen worden gerepareerd, vervangen of indien noodzakelijk zelfs opnieuw vervaardigd
  • Wijzerplaat restaureren
  • Vervanging of restauratie van het glas
  • Overspuiten, bewerken en polijsten van kast en horlogeband
  • Testen van de waterbestendigheid
  • Controle van het horloge gedurende 48 tot 72 uur op nauwkeurigheid
Het leveren van eersteklas horlogereparatiediensten & Vintage horlogeonderdelen

Het vinden van onderdelen voor deze horloges kan een uitdaging zijn, maar onze lange geschiedenis met de industrie heeft ons toegang gegeven tot de juiste bronnen. Wij doen er alles aan om de juiste en originele onderdelen voor uw uurwerk te vinden. Mochten de onderdelen niet meer leverbaar zijn dan kunnen onze horlogemakers indien nodig zelf ook de onderdelen vervaardigen.

Reparatieservicecentrum – vintage horloge reviseren

Ons ultramoderne horlogereparatie servicecentrum is op maat gebouwd volgens Zwitserse normen en beschikt over uitgebreide natuurlijke verlichting en de nieuwste apparatuur. Ons centrum is speciaal ontworpen voor de horlogemakerij en zorgt ervoor dat elke reparatie voldoet aan de specificaties van de fabrikant en alleen elementen van de hoogste kwaliteit bevat.

Verzorging & restauratie

Een vintage horloge is een kunstwerk maar het is ook een precisie en mechanisch instrument en vereist daarom periodieke service en onderhoud. Wij raden u aan uw horloge elke drie tot vijf jaar te laten inspecteren en onderhouden door een kwaliteitshorlogemaker voor reiniging, smering en afstelling. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw uurwerk jarenlang betrouwbaar blijft functioneren.

Horlogereparatie en restauratie is een heel andere discipline dan onderhoud, omdat het gaat om het weer perfect krijgen van historische en klassieke uurwerken. Vaak vanuit een slechte, beschadigde of vervallen staat. Het reparatie en restauratieproces van vintage horloges vereist een grondige kennis van de technieken die ook traditionele uurwerken worden gebruikt. Evenals uitgebreide kennis van de esthetische en mechanische ontwerpen die in de geschiedenis van de horlogemakerij ooit zijn gebruikt.

Onze reparateurs en restaurateurs van luxe horloges zijn hoogopgeleide specialisten op het gebied van vintage en antiquarische uurwerken. Hun kennis van de originele stijl en het uiterlijk van veel verschillende soorten historische horloges. Zorgt ervoor dat ze deze fantastische uurwerken nauwkeurig in hun oude glorie kunnen herstellen.

Wij zijn gespecialiseerd in vintage en gecompliceerde hoogwaardige horloges van hoge kwaliteit, we combineren traditionele uurwerkmethoden met ultramoderne gedigitaliseerde machines en Computer Aided Design (CAD), waardoor we zelfs op maat gemaakte onderdelen opnieuw kunnen vervaardigen mocht een onderdeel niet meer voorhanden zijn.

Bel ons nu op Telefoon 0737200875 om uw luxe horlogerestauratie te bespreken.

Wijzerplaatreparatiediensten en wijzerplaatrestauratiediensten

De kunst van het restaureren van wijzerplaten, een uitstervend ambacht wordt door ons verzorgd bij zowel antieke, vintage als moderne uurwerken. Bij Exclusieve Horlogemakers zorgen we ervoor dat elk onderdeel van uw vintage horloge inclusief de wijzerplaat, professioneel wordt gerestaureerd.

De Horlogewijzerplaat – vintage horloge reviseren

Horloges kunnen een enkele wijzerplaat hebben of een hoofdwijzerplaat met meerdere sub wijzerplaten. De hoofdwijzerplaten geven de tijd weer en vormen een achtergrond voor de indexen (uur markeringen) terwijl de sub-wijzerplaten vaak ingewikkelde details weergeven zoals de datum, seconden of chronograaffunctie. Net als elk ander onderdeel van uw horloge kan ook uw wijzerplaat aan slijtage onderhevig zijn. Horlogewijzerplaten kunnen ook vervagen als gevolg van gebruik om nog maar te zwijgen van blootstelling aan milieuverontreinigende stoffen zoals stof en vuil.

Welke vintage horlogemerken kunnen wij restaureren?

In principe kunnen wij alle vintage merk horloges restaureren. De meest bekende merken zijn: Rolex, Breitling, Cartier, Omega, IWC, Jaeger-LeCoultre, Audermars Piguet, Patek Philippe, Breguet, Vacheron Constantin, Girard Perregaux, HEUER, Panerai, Zenith, vintage horloge reviseren.

Directe contactgegevens Exclusieve Horlogemakers

Telefoon: 073 72 00 875

WhatsApp: 06 122 75 118

E-Mail: info@exclusievehorlogemakers.nl

Adresgegevens van ons Horlogeatelier

Oberon 36

5221LV ‘s-Hertogenbosch

Open op afspraak.

Let op! Alle horloges worden opgeslagen op een extern beveiligde locatie.