ROLEX Oyster Perpetual Date GMT Master II

REPARATIE SERVICE EN VOLLEDIGE POLIJST-SESSIE

De klant heeft het horloge dagelijks gedragen en tijdens zijn werk is het horloge behoorlijk beschadigd. Dit hebben we via een gecombineerde laser-hand-polijst-sessie weer helemaal in orde gekregen. Het is een volledig stalen Rolex uitvoering. Ook de bezel hebben we aangepast en is nu ook zoals deze behoort te zijn. Het horloge hebben wij een volledige servicebeurt gegeven.

Dit betekend dat we het horloge demonteren, de band wordt van de horlogekast gehaald en het uurwerk wordt vervolgens gedemonteerd waarbij we direct alle onderdelen controleren of deze nog in orde zijn.

Als dat zo is dan worden deze volgens een vaste procedure elk Rolex onderdeel individueel gereinigd o.a. via ultrasoon reiniging. Onderdelen die niet meer voldoen aan de hoge kwaliteitseisen worden vervangen door originele Rolex onderdelen. Wij gebruiken de meest moderne/ geavanceerde apparatuur voor alle werkzaamheden. De meeste apparatuur is van het merk ELMA.

Het voordeel van een gecombineerde servicebeurt met een polijst-sessie is dat we het horloge en zijn onderdelen al meteen los van elkaar hebben en zo het polijsten in het proces kunnen verwerken. Een algemene misvatting is dat er partijen zijn die het horloge polijsten met het uurwerk nog in de horlogekast tijdens het polijst-proces. Dit is zeker niet goed!

Tijdens het polijsten wordt er met harde polijstschijven en moderne polijstmachines gewerkt wat toch nog steeds een behoorlijke druk en trillingen geeft, en dit is absoluut niet goed voor het uurwerk.

Daarom wordt er bij ons altijd bij elke polijst-sessie het horloge gedemonteerd voordat wij uw horloge polijsten.

Nadat alle onderdelen volledig zijn gereinigd kan het uurwerk weer gemonteerd worden.

Vervolgens volgt er een uitgebreide test procedure waarbij via een vast stappenplan zowel het uurwerk als het exterieur wordt gecontroleerd op onnauwkeurigheden. Pas als alles 100% is goedgevonden wordt er met de klant contact gelegd om een ophaalafspraak in te plannen op ons horloge atelier in ’s-Hertogenbosch.

Op bijgevoegde foto`s en film kunt u de staat van dit horloge vooraf en na zijn bewerkingen goed bekijken.

BIJZONDERHEDEN EN SPECIFICATIES VAN DIT ROLEX HORLOGE

Als opvolger van het model uit 1955 dat werd omarmd door piloten is de GMT‑Master II uitgegroeid tot het ultieme kosmopolitische horloge. Met een extra 24-uurswijzer en een tweekleurige draaibare gegradueerde bezel beschikt het over een tweede tijdzone. Dit model is uitgerust met een zwarte wijzerplaat en een tweekleurige Cerachrom-ring van blauw-zwarte keramiek.

Naast reguliere uur-, minuut- en secondewijzers, beschikt de GMT‑Master II over een pijlwijzer die in 24 uur over de wijzerplaat ronddraait, en een bidirectioneel draaibare bezel met 24-uurs­aanduiding. De opvallend gekleurde 24-uurswijzer geeft de ‘thuistijd’ aan in een eerste tijdzone, die kan worden afgelezen tegen de graadverdeling op de bezel. De lokale tijd van de reiziger is gemakkelijk in te stellen door van uur naar uur te ‘springen’, dankzij een ingenieus mechanisme dat via de opwindkroon te bedienen is.

De uren kunnen terug of vooruit worden gezet, onafhankelijk van de minuut- en secondewijzers. Hierdoor kunnen reizigers zich aanpassen aan de nieuwe tijdzone zonder de nauwkeurigheid van hun horloge te beïnvloeden. De Cerachrom-bezelring beschikt over een originele kleurcombinatie: zwart met een exclusief blauw. Zoals alle professionele Rolex-horloges is de GMT‑Master II bijzonder goed afleesbaar onder alle omstandig­heden, en met name in het donker, dankzij de Chromalight-display.

De brede wijzers en uur markeringen met eenvoudige vormen – driehoeken, cirkels en rechthoeken – zijn opgevuld met een lichtgevend materiaal dat een langdurige gloed uitstraalt. Op deze nieuwe versie van het horloge zitten de kroon en de kroonbescherming aan de linkerkant van de kast. Het datumvenster en de Cycloop-lens bevinden zich op 9 uur.

Rolex gebruikt Oystersteel voor zijn stalen horlogekasten. Oystersteel is speciaal ontwikkeld door het merk en behoort tot de 904L-staalsoort. Deze legeringen worden meestal gebruikt in de hightech-, ruimtevaart- en chemische industrie, waar maximale corrosiebestendigheid van essentieel belang is. Oystersteel is uiterst bestendig, biedt een uitzonderlijke afwerking wanneer het gepolijst is en blijft mooi, zelfs onder de meest extreme omstandigheden!

SPECIFICATIES

Oyster, 40 mm, Oystersteel

BEZEL

Bidirectioneel draaibare bezel met 24-uursaanduiding. Tweekleurige keramische Cerachrom-ring, blauw en zwart, gevormde cijfers en schaalverdelingen

 • WATERDICHTHEID
 • tot 100 meter
 • UURWERK
 • Perpetual, mechanisch, automatische opwinding, GMT-Functie
 • KALIBER
 • 3285, Rolex Manufactuur
 • GANGRESERVE
 • 70 uur
 • HORLOGEBAND
 • Oyster, massieve driedelige schakels
 • WIJZERPLAAT
 • Zwart

Exclusieve Horlogemakers | Horloge Reparatie Service en Polijsten | Horlogeatelier | Oberon 36 | 5221 LV | Slot Haverleij | ‘s-Hertogenbosch | Tel. 073 7200 875 | info@exclusievehorlogemakers.nl www.exclusievehorlogemakers.nl

Openingstijden Horlogeatelier: Dinsdag Donderdag Vrijdag en Zaterdag 10:00 tot 17:00uur

LET OP! Alle horloges worden direct opgeslagen binnen een extern & streng beveiligde locatie.