Cartier Reviseren?

Cartier Ballon Bleu – Korte geschiedenis – De verschillende modellen – Onderhoud reparatie en services – Cartier horloge reviseren

De Franse sieraden en horlogemaker Cartier, een van de meest prestigieuze sieraden en horlogefabrikanten ter wereld. Het merk staat algemeen bekend om zijn uniek gevormde horloges, de rechthoekige Tank, de vierkante Santos en de tonneau vormige Roadster. Een collectie die eind jaren 2000 werd geïntroduceerd bracht hier echter verandering in. Nadat het huis de Cartier Ballon Bleu of de Ballon de Cartier introduceerde een horloge met een meer conventionele ronde vorm, met het even elegante vakmanschap waar Cartier bekend om staat.

De Cartier Ballon Bleu werd in 2007 geïntroduceerd toen Cartier een reeks ronde uurwerken uitbracht. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar: van de kleinere dameshorloges van 28 mm tot de robuustere 46 mm voor heren. De horloges hebben een sculpturale kast en een gepolijste armband. Het belangrijkste kenmerk is de elegante knop van blauwe bubbelsaffier op de opwindkroon de zwaardvormige wijzers en de grote Romeinse cijfers. Een moderne klassieker geliefd bij zowel mannen als vrouwen, ingetogen en elegant: een horloge dat er goed uitziet bij casual en formele kleding.

Het duurde niet lang voordat de Cartier Ballon Bleu dezelfde populariteit genoot als zijn oudere tegenhangers. Dit is een van de best verkochte horloges van het huis Cartier en blijft een van de populairste modellen van het merk, waarbij het merk er naar verluidt meer van verkoopt dan andere luxe horlogemakers in totaal verkopen.

De verschillende modellen

De Cartier Ballon Bleu heeft zowel automatische als quartz uurwerken. De Ballon Bleu kent een ruim aanbod aan modellen. De damesmodellen liggen tussen de 27 mm en 37 mm, en de herenmaten liggen tussen de 36 en 42 mm. Enkele van de materialen waaruit u kunt kiezen zijn roestvrij staal, roségoud of geelgoud, witgoud en een combinatie van goud en staal. Volgens Chrono24 is een van de meer betaalbare modellen de ref. W69010Z4, een roestvrij model met een quartz uurwerk deze is verkrijgbaar in de maten 28 mm en 33 mm.

Sommige modellen hebben speciale luxe kenmerken, zoals wijzerplaten ingelegd met diamanten. Er is ook het prachtige Ballon Bleu Tourbillon model (de Ballon Bleu Flying Tourbillon) een horloge van 39 mm met een mechanisch uurwerk, een 18k witgouden kast en een geguillocheerde wijzerplaat. Het horloge heeft ook een gangreserve van maximaal 50 uur.

Voor wie een robuuster uiterlijk wenst, heeft de Ballon Bleu de Cartier Carbon sportieve kenmerken: een op koolstof gebaseerde ADLC coating die hem duurzamer en krasbestendiger maakt. De chronograafversie wordt aangedreven door een manufactuurkaliber 1904-CH2, een 44 mm model met een 30 minutenteller, datumweergave en kleine seconden.

Beroemdheden die de Cartier Ballon Bleu dragen

De Ballon Bleu hoewel deze van een relatief nieuwere Cartier lijn is, wordt deze langzaamaan een favoriet onder verzamelaars. Het is een moderne klassieker die je bij steeds meer beroemdheden ziet.

Een van de bekendste beroemdheden die met de Ballon Bleu gespot is, is Kate Middleton hertogin van Cambridge. Cartier is een populaire keuze onder royals. Prinses Diana bezat een Cartier Tank en een Cartier Tank Francaise. Meghan Markle is gezien terwijl ze een van Diana’s horloges droeg en bezat een Cartier Tank horloge dat ze in 2015 als cadeau aan zichzelf kocht. Andere beroemdheden die zijn gespot met het dragen van de Cartier Ballon Bleu zijn Oscar Isaac, Jennifer Love Hewitt, Lindsay Lohan, Sofia Vergara, Kris Jenner en Simon Cowell.

Behoudt de Cartier Ballon Bleu zijn economisch waarde?

Het zou onmogelijk zijn om de verkoopwaarde van horloges te voorspellen, omdat het allemaal afhangt van de eisen en smaak van de consument. Toch suggereren bronnen dat veel Cartier horloges en Cartier sieraden hun waarde behouden. In sommige gevallen nemen ze in de loop van de tijd zelfs toe (hoewel tweedehands items uit de sieradenlijn van het merk waarschijnlijk een hogere waarde hebben).

Volgens watches Guild kun je de klassieke en vintage Cartier modellen tegen hogere bedragen doorverkopen vanwege het gebruikte gouden materiaal. Gouden modellen hebben uiteraard een hogere verkoopwaarde dan roestvrijstalen modellen, vooral als de verkoper de originele doos en documentatie bewaart.

Een merk dat vaak wordt vergeleken met Cartier op de wederverkoopmarkt is Rolex. Cartier horloges zijn aanzienlijk goedkoper in vergelijking met Rolex modellen. Eén reden hiervoor is het uurwerk: Cartier heeft zowel quartz als mechanische horloges. Terwijl Rolex is gestopt met de productie van quartz horloges (de Zwitserse horlogemaker stopte de productie van Oysterquartz in 2001).

Hoewel Cartier horloges hun waarde niet zo goed behouden als Rolex horloges, ze nog steeds een goede inruilwaarde.

Hoewel Cartier ook algemeen bekend staat als sieradenmaker, heeft het merk een uitstekende reputatie in de horlogewereld. Het wordt beschouwd als een van ’s werelds meest invloedrijke luxe horlogemakers. Met hun elegante en tijdloze ontwerpen zijn Cartier-horloges een uitstekende horloge-investering.

Onderhoud aan uw cartier reviseren

Onderhoud van automatische Cartier uurwerken dienen elke 4 tot 5 jaar geserviced te worden. Het uurwerk wordt dan volledig gedemonteerd, gecontroleerd, schoongemaakt, opnieuw gemonteerd en uitgebreid gestest. Voor Cartier Ballon Bleu kwarts horloges is het advies elke 2 tot 3 jaar de batterij te laten vervangen.

Reparatie Service en Polijsten van Cartier reviseren Ballon Bleu horloge

Voor reparatie, een servicebeurt of alle andere werkzaamheden aan uw Cartier Ballon Bleu horloge kunt u terecht bij Exclusieve Horlogemakers. Vanuit ons Horloge Atelier werken onze horlogemakers aan uw Cartier horloge om deze weer helemaal volgens de normen te brengen.