Exclusieve vintage horloge repareren

Welkom bij de vintage horloge reparatie service van Exclusieve Horlogemakers

Bij Exclusieve Horlogemakers bieden we een allesomvattend pakket aan horlogeonderhoud en reparaties om ervoor te zorgen dat aan al uw horlogebehoeften wordt voldaan, met deskundige begeleiding tijdens uw hele horlogereparatie traject. Onze doelstelling is om te voldoen aan de behoeften van mensen die gepassioneerd zijn door horloges, of u nu een ervaren verzamelaar bent of op zoek bent naar gespecialiseerd advies en begeleiding.

Moderne en vintage Horloges

Als onafhankelijke horlogemakers zijn wij gespecialiseerd in de reparatie, service en restauratie van luxe high-end merkhorloges zowel modern als vintage van topmerken zoals: Rolex, Omega, Heuer, Breitling, Cartier en meer. Wij bieden een persoonlijke en op maat gemaakte service aan al onze klanten. Direct met het eerste contact zullen we u vragen stellen over het horloge om te beoordelen en te diagnosticeren welk reparatie en serviceniveau uw horloge nodig heeft. Opgevolgd door een fysieke evaluatie van uw horloge. U ontvangt regelmatig updates terwijl uw horloge de verschillende fasen van reparatie, service of restauratie doorloopt om een ​​optimaal resultaat te garanderen.

Voor een gepersonaliseerde gratis offerte kunt vooraf een aantal gedetailleerde foto`s sturen en/of direct een afspraak inplannen op ons horlogeatelier zodat we het werk uw voorkeuren en enkele initiële kosten kunnen bespreken.

Volledige revisie van elektronische vintage horloges

Een volledige revisie van een elektronisch horloge omvat doorgaans het vervangen van de batterij, het schoonmaken van de kast en de band en het vervangen van versleten of kapotte onderdelen. Dit proces kan ook het aanpassen van de timing van het horloge en het vervangen van het quartz (kwarts) uurwerk omvatten. Het uurwerk wordt gedemonteerd en gecontroleerd op gebreken, noodzakelijke onderdelen worden vervangen en vervolgens gereinigd en weer in elkaar gezet. Vervolgens wordt het geolied en afgesteld  binnen de toleranties van de fabrikant. Indien nodig wordt het uurwerk gemonteerd met de nieuwe onderdelen. Vervolgens wordt het volledige uurwerk op alle functies getest.

Hoogwaardige opknapbeurt van de Horlogekast en aanbrengen van rhodium plating

Het opknappen van een horlogekast omvat doorgaans het reinigen, polijsten en opnieuw afwerken van de behuizing om deze in de oorspronkelijke staat te herstellen. Rhodium-plating is een proces waarbij een dunne laag rhodium op het oppervlak van de kast wordt gegalvaniseerd om deze een heldere, reflecterende afwerking te geven. De horlogekast wordt gedemonteerd, gecontroleerd op versleten onderdelen, opgeknapt en indien nodig met een gecombineerde laser-polijst-sessie hersteld. Vervolgens wordt de behuizing gereinigd versleten pakkingen vervangen, op waterdichtheid getest en waar nodig waterdicht gemaakt.

Restauratie vintage horloge projecten – vintage horloge repareren

Een horlogerestauratieproject omvat verschillende taken, afhankelijk van de staat van het horloge. Over het algemeen gaat het om het demonteren van het horloge, het schoonmaken en smeren van de onderdelen, het vervangen van versleten of kapotte onderdelen en het weer in elkaar zetten van het horloge. Het kan ook gaan om het opnieuw afwerken van de kast en de horlogeband, het vervangen van het horlogeglas en het vervangen van de batterij. Afhankelijk van de complexiteit van het horloge kan het ook gaan om het aanpassen van de tijdwaarnemingsnauwkeurigheid en het vervangen van de opwindveer. Restauratieprojecten zijn gevarieerd maar omvatten vaak een volledige herbouw van het horloge of een herschikking van de wijzers en wijzerplaat. Originele onderdelen worden verzameld en vervangen om het horloge in zijn oude staat terug te brengen. Alle restauratiemogelijkheden worden besproken en overeengekomen, waarbij de onderdelen afzonderlijk worden geciteerd.

Volledige vintage horloge restauratie

Wij zijn gespecialiseerd in vintage horloges en bieden restauratiediensten aan met als doel elk horloge zo origineel mogelijk te houden.

Een volledige restauratie van een horloge omvat doorgaans het demonteren, het schoonmaken en repareren van kapotte of versleten onderdelen, en het vervolgens weer in elkaar zetten van het horloge. Afhankelijk van het merk en type horloge kan dit proces ook overspuiten, schilderen en polijsten (complete restauratie) omvatten.

Onze werkwijze in het kort:

 • Een beoordeling van het horloge om te begrijpen wat er nodig is en wat uw restauratiedoelen zijn
 • Inkoop van originele onderdelen om een ​​authentieke restauratie te garanderen
 • Horloge is gedemonteerd, gereinigd, onderdelen gemonteerd, opnieuw in elkaar gezet, geolied en getest
Uitleg van het horloge reparatie proces – vintage horloge repareren

Horlogereparatie is het proces waarbij een horloge wordt onderhouden en in de oorspronkelijke staat wordt hersteld. Dit kan het vervangen van onderdelen, het reinigen en smeren van het uurwerk en het aanpassen van de timing inhouden. Het kan ook gaan om het vervangen van de batterij, het glas en aanpassingen aan de horlogekast. In sommige gevallen moet het horloge mogelijk volledig worden gedemonteerd en opnieuw worden opgebouwd. Wij van Exclusieve Horlogemakers weten hoe belangrijk uw horloge voor u is en bieden een volledig assortiment reparaties om het in topconditie te houden.

Onze reparatiediensten omvatten o.a.:
 • Batterij vervangen
 • Controle van de snelheid en kalibratie
 • Onderzoek naar functionaliteit en onderhoudsbehoefte
 • Kroon en pushers vervangen
 • Glas vervangen vintage horloge repareren
 • Relume-wijzers restaureren of vervangen
 • Relume-wijzerplaat restaureren of vervangen
 • Wijzerplaat restauratie
 • Horlogekast schoonmaken
 • Polijsten en/of laser-polijsten van de horloge kast en band
 • Armbandschakels verwijderen en monteren, afstellen
 • Restauratie en renovatie van horlogebehuizingen
 • Rhodium-plating
Volledige servicebeurt van uw mechanische vintage horloge

Een complete horlogeservice is een uitgebreide service die bestaat uit een volledige inspectie van een horloge, schoonmaken, smeren en afstellen van het uurwerk, evenals het volledig opnieuw afwerken van de kast en de band. De service omvat ook een volledige waterbestendigheidstest en een volledige nauwkeurigheidstest. De service wordt doorgaans uitgevoerd door een professionele horlogemaker en kan enkele dagen in beslag nemen. Een luxe horloge is een uitgebalanceerd kunstwerk en heeft elke 3 tot 5 jaar een volledige onderhoudsbeurt nodig om ervoor te zorgen dat het op zijn best blijft werken.

Onze volledige service omvat o.a.:
 • Demontage van het complete uurwerk en band
 • Ontmanteling van het uurwerk
 • Ultrasoon reinigen van kast en band (indien van toepassing)
 • Oliën van componenten en reinigen van het uurwerk
 • Testen van pakkingen en vervangen waar nodig
 • Her montage van wijzerplaat en wijzers
 • Her montage van het horloge
 • Volledige waterbestendigheid en druktests
 • Mechanische test van >5 dagen
 • Reparatie armband/sluiting (indien van toepassing)
 • 1 jaar garantie vintage horloge repareren

Exclusieve Horlogemakers Contactgegevens

Telefoon 073 72 00875

WhatsApp 06 122 75 118

E-mail info@exclusievehorlogemakers.nl

Adresgegevens Horlogeatelier

Oberon 36

5221LV ‘s-Hertogenbosch

Open op afspraak.

Let op! Alle horloges worden extern op een beveiligde locatie opgeslagen.