Rolex Explorer Reparatie

Rolex Explorer: al meer dan 70 jaar een icoon

Rolex blijft zonder twijfel een van de toonaangevende Zwitserse horlogemakers in de hele horloge industrie. Een van de steunpilaren in de Rolex catalogus is sinds het begin van de jaren vijftig de hoogwaardige Explorer. Deze specifieke collectie is het oudste sporthorloge, maar blijft met zijn unieke vormgeving toch het meest ingetogen.

Met meer dan zeven decennia geschiedenis heeft de Rolex Explorer een aantal opmerkelijke aanpassingen en aanpassingen ondergaan, terwijl hij tegelijkertijd zijn fundamentele ontwerpkenmerken heeft behouden.

Een korte geschiedenis beschrijving van de Rolex Explorer

Na verschillende pogingen om de top te beklimmen en aanstormende sneeuwstormen die de expeditie bedreigden, werden Sir Edmund Hillary en Sherpa bergbeklimmer Tenzing Norgay uiteindelijk de eerste klimmers die op 2 mei 1953 om precies 10.30 uur de top van de Mount Everest bereikten. Om hun polsen op een hoogte van bijna 9 kilometer vechtend tegen extreme omstandigheden, lage druk, windstoten en temperaturen onder de -45°C twee identieke Rolex Oyster Perpetual horloges.

Hans Wilsdorf, de oprichter van Rolex stond bekend als een marketinggenie. Zijn filosofie voor het bedrijf was: “Alleen geweldige marketing is nodig om een bedrijf succesvol te maken”. Hij kende zeker de kracht van productplaatsing en daarom steunde hij in 1953 de Britse expeditie naar de Mount Everest door de mannen uit te rusten met Oyster Perpetual horloges.

Rolex en de Everst

“De Rolex-horloges waarmee leden van het Britse team waren uitgerust bewezen hun betrouwbaarheid op de Everest.” schreef een lid van de expeditie. “We waren heel blij dat ze zo nauwkeurig de tijd bijhielden. Ze presteerden uitstekend en we zijn Rolex Oysters inderdaad gaan beschouwen als een belangrijk onderdeel van uitrusting voor bergbeklimmen.”

Als er ooit een schoolvoorbeeld van perfecte productplaatsing bestond dan is dit het wel!

Sir Edmund Hillary en Tenzing Norgay werden beroemd over de hele wereld, en hun prestatie zou tot de verbeelding spreken van generatie op generatie toekomstige ontdekkingsreizigers.

Datzelfde jaar in 1953, bracht Rolex het model: de Explorer Ref. 6350 uit. Het ontwerp was eenvoudig maar verfijnd met een omgekeerde driehoek bovenaan de wijzerplaat, gedrukte Rolextekst en geverfde indexen met 3, 6 en 9 Arabische cijfers. Eenvoudig leesbaar, robuust en betrouwbaar: de Rolex Explorer is een echte definitie van een no nonsens tool-watch!

De evolutie van de Rolex Explorer – Rolex Explorer Ref. 6610

In de verdere jaren vijftig introduceerde Rolex met trots hun nieuwe geesteskind: het baanbrekende kaliberuurwerk 1030. Dit was het eerste complete interne uurwerk van Rolex, zowel ontworpen als gebouwd door het Zwitserse merk. Het onlangs gelanceerde kaliber 1030 was een stuk slanker dan zijn voorgangers en belangrijker nog, het had een chronometerclassificatie. Dit nieuwe uurwerk werd voor het eerst gebruikt met Rolex Explorer Ref. 6610, waarbij voor het eerst een platte achterkant werd gebruikt.

De Rolex Explorer Ref. 6610 heeft een slanke band en een roestvrijstalen kast van 36 mm. Het wordt geleverd met een mooie zwarte wijzerplaat die wordt beschermd door plexiglas kristal. De wijzerplaat is voorzien van de beroemde 3, 6 en 9 Arabische cijfers en een omgekeerde driehoek op 12 uur.

Rolex Explorer Ref. 1016

In 1963 bracht Rolex nog een model uit in de Explorer-lijn. De gerespecteerde Explorer Ref. 1016 zou een van de langstlopende sporthorlogereferenties in de branche worden. Maar niet alleen dat. Het zou ook een van de meest gewilde en gewilde referenties aller tijden worden. Deze referentie heeft onder andere de hele beruchte Quartz crisis overleefd!

Net als de oudere horlogemodellen van de Rolex Explorer Ref. 1016 heeft deze ook een kastmaat van 36 mm, die is gemaakt van goed gepolijst roestvrij staal. Het wordt gecombineerd met een mooie zwarte wijzerplaat en een roestvrijstalen band. Dit model wordt aangedreven door het hoogwaardige kaliber 1570, een automatisch uurwerk met een gangreserve van 48 uur. Bovendien is dit uurwerk nu uitgerust met een diepgaande waterbestendigheid van 100 meter.

Rolex Explorer Ref. 14270

De productie ging door tot 1989 vrijwel ongewijzigd, op een paar kleine details na: het uurwerk werd geüpgraded en nog belangrijker, Rolex stopte met het gebruik van Radium en schakelde over op Tritium. Maar eind jaren tachtig werden grote veranderingen doorgevoerd namelijk de: Ref. 14270.

De Rolex Explorer Ref. 14270 was een heel ander horloge. Niet zozeer vanwege de ontwerpkenmerken; die bleven trouw aan het Explorer DNA. Maar er brak langzaam een nieuw tijdperk aan en Rolex was aan het veranderen. Het prachtig zachte, vervormende acryl werd vervangen door koud, krasbestendig plat saffierglas. Een modernistische en cosmetische verandering, dit was in lijn met het steeds luxueuzere karakter van Rolex horloges.

De ref. 14270 wordt gepresenteerd in een roestvrijstalen kast van 36 mm. Deze gaat gepaard met een prachtige zwarte wijzerplaat met dezelfde indexen met 3, 6 en 9 Arabische cijfers. Wat dit horloge nu aandrijft, is een hoogwaardig kaliber 3000 uurwerk dat een gangreserve van 42 uur levert. Ook is er maar liefst 100 meter waterdichtheid in het horloge geïntegreerd.

Rolex Explorer Ref. 214270

De nieuwe generatie consumenten had weinig met het gebruik van de praktische ontwerpkenmerken van oude Explorer referenties. Het 36 mm horloge oorspronkelijk ontworpen om praktisch, elegant en onopvallend om de pols te zijn onderging de grootste verandering in 2010 toen Rolex het van 36 mm naar 39 mm vergrootte, in lijn met de moderne trends en eisen van de markt.

Maar vreemd genoeg is de Rolex Explorer Ref. 214270 (of de 39 mm Explorer, zoals velen hem tegenwoordig noemen) misschien wel de meest polariserende Rolex Explorer referentie tot nu toe. Veel Explorer enthousiastelingen waren geschokt door deze nieuwe referentie en de verandering in grootte, en beweerden dat alleen de 36 mm Explorer de “echte” Explorer is. Dit uurwerk wordt aangedreven door een eersteklas kaliber 3132 uurwerk, dat een gangreserve van 48 uur levert.

Rolex Explorer Baselworld

Na Baselworld 2010 en de release van de 39 mm Explorer waren er veel verhitte discussies met horlogeliefhebbers. Niet veel liefhebbers konden de nieuwe maat meteen waarderen. Tot op de dag van vandaag is er een harde kern van 36mm liefhebbers.

In de afgelopen twintig jaar zijn Rolex en vele andere bedrijven steeds groter geworden met hun model sporthorloges, in navolging van de trend. Op een gegeven moment was er zelfs even sprake dat Rolex de Explorer in 41 mm zou uitbrengen.

Rolex Explorer Ref. 124270 (rolex explorer reparatie)

In 2021, met de nieuwste Rolex Explorer Ref. 124270 ging het merk terug naar de oude maat van 36 mm. Dit was een onverwachte stap in een tijdperk waarin alles steeds groter werd, heeft Rolex zijn horloge verkleind! De betekenis en boodschap erachter blijft nog altijd onbekend. Rolex werkt altijd op haar eigen mysterieuze manieren.

De ref. 124270 is vervaardigd met een roestvrijstalen kast en band. Het is versierd met een mooie zwarte wijzerplaat, die wordt beschermd door een saffierglas. Wat het uurwerk betreft, gebruikte het merk het topkaliber 3230 om het horloge van power te voorzien. Het levert een superieure gangreserve van 70 uur met een bruikbare waterbestendigheid van 100 meter.

Slot woord

De Rolex Explorer is een geweldig horloge en een waar bewijs van de niet aflatende toewijding van het merk aan precisie, betrouwbaarheid en elegantie. Met zijn tijdloze ontwerp, uitzonderlijke prestaties en ongeëvenaarde betrouwbaarheid is de Rolex Explorer werkelijk een meesterwerk in de wereld van de uurwerken. Het is een horloge dat zich net zo goed thuis voelt op de top van de Everest als in de directiekamer, waardoor het de perfecte keuze is voor de moderne avonturier die het beste eist.

Service en Polijsten van rolex explorer reparatie

Voor reparatie, een servicebeurt of alle andere werkzaamheden aan uw Rolex horloges kunt u terecht bij Exclusieve Horlogemakers uit ’s-Hertogenbosch. Vanuit ons Horloge Atelier werken onze horlogemakers aan uw Rolex horloge om deze weer helemaal volgens de normen te brengen.

CONTACT ons voor rolex explorer reparatie

Indien u contact met ons opneemt kunt u direct een afspraak inplannen op ons Horloge Atelier in ’s-Hertogenbosch. Vaak kunnen wij al direct na de eerste fysieke controle van uw horloge een prijsanalyse maken.

Onafhankelijke Horlogemakers – Exclusieve Horlogemakers – Horloge Atelier in ’s-Hertogenbosch.

U bent van harte welkom!

Exclusieve Horlogemakers
Oberon 36
5221LV ’s-Hertogenbosch
E-mail:  info@exclusievehorlogemakers.nl
Telefoon:     073-7200875
WhatsApp:  06-12275118

WIJ WERKEN OP AFSPRAAK

LET OP!

rolex explorer reparatie

Alle producten worden direct opgeslagen binnen een extern & streng beveiligde locatie.