Jaquet droz repareren service en restauratie door Exclusieve Horlogemakers

Bij Exclusieve Horlogemakers staan we klaar om uw Jaquet Droz horlogereparatie uit te voeren. Laat uw Jaquet Droz horloge snel, gemakkelijk en vakkundig repareren. Van een servicebeurt tot een volledige restauratie, onze gekwalificeerde horlogemakers voeren een breed scala aan reparaties met uiterste precisie uit.

Onze werkwijze in het kort:
 • Gratis transparante prijsopgave.
 • Originele Jaquet Droz onderdelen.
 • Uitzonderlijke klantenservice met snelle statusupdates.
 • Al het werk wordt gedekt door onze garantie van 1 jaar.
JAQUET-DROZ REPAREREN & SERVICE PROCEDURE
 • Volledige demontage van uw Jaquet Droz horloge – onze horlogemakers demonteren het uurwerk volledig.
 • Reiniging – het uurwerk wordt volledig uit elkaar gehaald en alle mechanismen worden zorgvuldig d.m.v. ultrasoon gereinigd.
 • Onderdelen vervangen – alle onderdelen worden afzonderlijk gecontroleerd en eventuele versleten onderdelen worden vervangen.
 • Hermonteren van uurwerk – onze horlogemakers monteren, smeren, testen en stellen het gehele uurwerk nauwkeurig af naar de fabrieksnorm.
 • Ultrasoon reinigen – om uw horloge op te frissen worden de kast, band en gesp ultrasoon gereinigd.
 • Polijsten – de kast en band worden met de hand gepolijst om het oorspronkelijke uiterlijk te herstellen. Ernstige beschadigingen worden verholpen door een laser-polijst-sessie.
 • Volledige horlogemontage – nadat het uurwerk en de horlogekast bewerkingen zijn voltooid, zullen onze horlogemakers het horloge weer in elkaar zetten en tevens de nieuwe pakkingen installeren.
 • Timing en amplitudecontroles – nadat alle reparatie, aanpassingen en reinigingsinterventies zijn uitgevoerd worden de timing en amplitude van de beweging gecontroleerd.
 • Waterbestendigheid – onze horlogemakers testen uw Jaquet-Droz horloge om de waterbestendigheid te verifiëren.
 • Kwaliteitscontrole – tot 8 dagen lang wordt het horloge getest om een onberispelijke werking te controleren.
 • De laatste controles worden voltooid.
GESCHIEDENIS

Pierre Jaquet-Droz werd geboren in 1721, op een boerderij in La Chaux-de-Fonds. Omdat hij een sterke voorliefde had voor het maken van klokken en uurwerken leerde hij over het maken van klokken en precisiemechanica van oudere familieleden van de families Brandt-dit-Grieurin, Sandoz en Robert. Hun coaching en begeleiding werden voor hem een ware openbaring bij het opzetten van een betrouwbaar uurwerkenmerk. Negen jaar lang wijdde Pierre Jaquet-Droz zich volledig aan het maken van klokken, om de kunst van het maken van uurwerken te perfectioneren.

SPECIALITEIT

De introductie van series staande klokken werd zeer populair onder het grote publiek vanwege de verfijnde uurwerken en het uitmuntende vakmanschap. Zijn vaardigheid en behendigheid, samen met aandacht voor detail en professionaliteit, brachten hem ertoe de horlogemakerij te verrijken door muziek en automaten in te prenten. Zijn nieuwe en unieke idee werd vrij snel populair. De creaties van Pierre werden opgemerkt door de elite en welvarende kring, die binnen de kortste keren zijn vaste klanten werden.

INSPIRATIE

Hoewel het meer dan 200 jaar geleden is dat het merk Jaquet Droz ontstond, zit er nog steeds een gat van 200 jaar in de nieuwe Jaquet Droz. Ondanks deze enorme kloof heeft het merk vastgehouden aan zijn inspiratie en principes om gelijke tred te houden met de esthetiek en de geest van het 18e -eeuwse origineel van Jaquet-Droz.

ONTWERP

De seconde wijzerplaat van Jaquet Droz is groter dan de andere wijzerplaat. Het cijfer ‘8’ is op veel stukken van het merk terug te vinden met behulp van overlappende sub wijzerplaten. Hierdoor is voor het nieuw leven ingeblazen bedrijf een herkenbare merkidentiteit ontstaan. Het bedrijf produceert horloges in beperkte oplage in een serie van 8, 28 of 88 horloges. Je vindt de klaverbladsignatuur van Jaquet-Droz op de wijzerplaat of op de hoek van de uurwerken. De handtekening lijkt op de handtekening van Breguet.

SOORTEN

Een van de belangrijkste pijlers van de hedendaagse collectie van Jaquet Droz is de Grande Seconde familie. Er is een grote verscheidenheid aan horloges, verenigd door het gelijknamige sub-seconden-register. Bij sommige horloges bevindt dit register zich direct onder de uren-/minutenwijzer en vormt een “8” patroon. Bij andere horloges is het niet in het midden of zelfs geïntegreerd in een tourbillon.

De eigentijdse horloges zijn voorzien van minimalistische wijzerplaten met veel open ruimte. Dit is hun poging om hulde te brengen aan hun 18e eeuwse zakhorloge tegenhangers. In 2012 begon Jaquet Droz met het reproduceren van de meest populaire en iconische uurwerken van Pierre: automaten. Een andere innovatie in de wereld van de uurwerken is de lancering van Bird Repeater, met een minutenrepeater. De animaties van vogels die hun kuikens voeren en het uitbroeden van één kuiken uit een ei zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, maar maken het horlogemaken ook leuker en innovatiever. De vogelrepeater is veel meer dan een uurwerk: het is een kunstwerk.

saut du doubs

Omdat de wijzerplaat een schilderij van de Saut du Doubs-waterval had, was dit een horloge in beperkte oplage met slechts twee edities van acht. Eén editie werd vervaardigd in 18K goud en de andere was bezet met diamanten. In het andere iconische ontwerp van het Magic Lotus automatische polshorloge duurt een ongekende animatie meer dan vier minuten. Het is versierd met een geanimeerde vis die door het water zwemt en een zen-tuin-thema met vier bloemen; elke bloem vertegenwoordigt één seizoen. De kleine en minutieuze details op de wijzerplaat van dit horloge maken het uniek in de wereld van polshorloges. De uurwerken bevatten meer dan 500 onderdelen en deze speciale editie was beperkt tot 28 stuks.

LUXE HORLOGES HORLOGESERVICE EN REPARATIE

Jaquet-Droz horloges verdienen speciale aandacht, deskundige zorg en regelmatig onderhoud om ze soepel te laten werken en er generaties lang op hun best uit te zien. Wij nodigen u uit om uw horloge langs te brengen in ons gespecialiseerde horlogeservicecentrum, waar onze deskundige horlogemakers zijn uitgerust met de modernste apparatuur, professionele vaardigheden en de ervaring die uw luxe horloges verdienen. Bezoek ons servicecentrum vandaag nog voor een gratis eerste servicebeoordeling. Bel voor een afspraak: 073 72 00 875. Onze horlogemakers geven u een gedetailleerde diagnose met een persoonlijk serviceadvies en de bijbehorende kosten. De eerste beoordeling is gratis.

jaquet droz repareren GARANTIE

Wij bieden een garantie van 1 jaar (12 maanden) op elk horloge dat onderhoud heeft ondergaan door onze horlogemakers. Onze garantie van één jaar dekt alleen mechanische storingen die zijn opgetreden onder normale slijtageomstandigheden. Onze garantie is alleen van toepassing op horloges die volledig zijn onderhouden door Exclusieve Horlogemakers en alleen bij problemen die zich voordoen die direct verband houden met de geleverde horlogeservice/reparatie. Reparaties aan vintage horloges, waterbestendigheidstests en het vervangen van batterijen vallen niet onder de garantie. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft over ons garantiebeleid.

CONTACTGEGEVENS

Meteen contact voor een afspraak

Neem direct contact op met ons Horloge Atelier in ’s-Hertogenbosch. Vaak kunnen wij al direct na de eerste fysieke analyse van uw horloge een prijsinschatting maken.

Exclusieve Horlogemakers | Onafhankelijke Horlogemakers | Horloge Atelier is gevestigd in ’s-Hertogenbosch.

U bent hartelijk welkom!

Exclusieve Horlogemakers
Oberon 36
5221LV ’s-Hertogenbosch
E-mail: info@exclusievehorlogemakers.nl 
Telefoon: 073-7200875
WhatsApp: 06-12275118

Wij werken alleen op afspraak.

LET OP!

Alle producten worden direct opgeslagen binnen een extern & streng beveiligde locatie.