Onderhoud advies voor exclusieve Horloges door Exclusieve Horlogemakers

Automatische – Mechanische Horloges

Er gaat niets boven automatische horloges. Ze werken op een zeer geavanceerd mechanisme dat niet afhankelijk is van elektrische stromen om te functioneren. In plaats daarvan gebruikt het een complex netwerk van mechanische onderdelen die samenwerken om het horloge nauwkeurig te laten functioneren. Terwijl de drager loopt of beweegt wordt het horloge aangedreven door de zelfopwindende rotor, waardoor het een zeer efficiënt en elegant tijdwaarnemingsapparaat is.

Mechanische horloges hebben zeker een unieke charme, en hun ingewikkelde werking is een bewijs van echt vakmanschap. De meeste automatische horloges hebben een tolerantie van plus/minus 6/15 seconden per dag, wat betekent dat de tijd periodiek aangepast moet worden. Voortdurende aanpassingen in de loop van de tijd kunnen zelfs schade aan de vastgeschroefde kroon van het horloge veroorzaken, wat weer essentieel is voor het behoud van de waterbestendigheid. Hoewel de meeste kwartshorloges de kroon niet vaak gebruiken, vereist de slijtage dat deze wordt vervangen wanneer deze verslijt.

Kwarts – Quartz – Batterij Horloges  

Wanneer een kwarts horloge niet meer tikt, is de gebruikelijke oplossing het vervangen van de batterij. Als u echter een luxe horloge bezit is het proces niet zo eenvoudig. Je kunt het niet zomaar naar je lokale juwelier brengen. Omdat deze daar waarschijnlijk de ervaring en kennis mist om met luxe Zwitserse horloges om te gaan. In tegenstelling tot andere horloges moeten Zwitserse horloges bij het openen opnieuw worden afgesloten en worden druktests uitgevoerd om de waterbestendigheid te behouden. Als een Zwitsers horloge wordt geopend zonder deze processen te ondergaan worden alle beschermende zegels verbroken waardoor vuil, stof en vocht het horloge binnendringen. Deze verontreinigingen kunnen aanzienlijke schade aan het interne mechanisme veroorzaken en uiteindelijk leiden tot een dure onderhoudsrekening voor het horloge. Daarom is het altijd het beste om de batterij van het luxe merkhorloge professioneel te laten vervangen omdat dit de onderhoudsintervallen kan vertragen en u op de lange termijn geld kunt besparen.

Einde levensduur batterij aanduiding  – 4 seconden tik –

automatische uurwerk repareren?

Als u zich afvraagt waarom uw horloge elke vier seconden tikt, komt dat waarschijnlijk doordat uw kwartshorloge van topkwaliteit een ETA-mechanisme gebruikt met een EOL-indicator (einde levensduur aanduiding). Deze functie is bedoeld om u te waarschuwen wanneer de levensduur van de batterij bijna ten einde is. De secondewijzer van het horloge springt met intervallen 4 seconden om u te laten weten dat u batterij dient vervangen.

Het is belangrijk om de batterij dan onmiddellijk te vervangen om het risico op mogelijke schade veroorzaakt door batterijlekkage te verkleinen, wat de belangrijkste reden blijft waarom Quartz horloges mogelijk onderhoud nodig hebben. Zelfs Zwitserse batterijen van topkwaliteit zijn gevoelig voor lekken. Zelfs batterijen van goedkope kwaliteit kunnen lekken terwijl ze nog een levensduur van de batterij hebben. Het is van belang om professionals in te schakelen die de beste materialen gebruiken om hoogwaardige horlogereparaties uit te voeren.

Goedkoopste optie? automatische uurwerk repareren

Het vinden van ‘goedkoopste’ optie kan u op de korte termijn geld besparen, maar op de langere termijn duurder uitvallen. Houd er rekening mee dat regelmatig onderhoud van cruciaal belang is voor uw luxe merk horloge en een betere oplossing. Dan wachten tot mogelijke schade of problemen optreden.

Horloges schoonmaken en polijsten

Veelvuldig gebruik van het horloge kan leiden tot complicaties als gevolg van slijtage. Tot de typische problemen behoren lichte krassen en ophoping van vuil tussen de schakels, waardoor zweet en vuil worden vastgehouden. Deze ophoping van vuil tussen de schakels kan corrosie van de pinnen veroorzaken, wat resulteert in een zwakkere horlogeband. Gelukkig biedt ultrasoon reinigen een eenvoudige oplossing die al het vastzittende vuil verwijdert en de glans van het horloge herstelt.

Naarmate de tijd verstrijkt is de kans groot dat horlogebandjes krassen op het oppervlak krijgen vooral op de sluiting, het meest zichtbare onderdeel van de armband. Bij horloges met twee tinten en contrasterende afwerkingen kunnen krassen het onderscheid verkleinen. Daarom kan een volledige horloge polijstservice een uitstekende optie zijn om het horloge weer in de originele staat te brengen. Deze service is effectief bij het verwijderen van krassen van de meeste oppervlakken van het horloge en vernieuwt. Ook de tweekleurige afwerking waardoor het uiterlijk van het horloge weer naar zijn originele staat wordt gebracht.

De horlogemerken

Dit zijn een aantal van de horlogemerken waar wij reparatie, service en restauratie voor verlenen: Audermars Piguet | Baume et Mercier | Bell & Ross | Blancpain | Breguet | Breitling | Bvlgari | Cartier | Chopard | TAG Heuer | HEUER | Hublot | Jaeger-LeCoultre | Longines | Omega | Patek Philippe | Rolex | Zenith EN meer….! Staat uw merkhorloge er niet bij!? Neem dan contact met ons op want waarschijnlijk kunnen wij u helpen. automatische uurwerk repareren