automatische horloge repareren

HET MECHANISME

Machines zoals auto’s en luxe horloges hebben regelmatig onderhoud nodig om hun functionaliteit te behouden. Door de constante beweging en het schuren van de onderdelen verslijten ze na verloop van tijd, waardoor onderhoud noodzakelijk wordt. Door preventieve maatregelen te nemen, zoals regelmatig onderhoud, kunt u uw waardevolle horloges in goede staat houden en dure reparaties achteraf voorkomen.

Voor luxe Zwitserse horloges is onderhoud bijzonder cruciaal om een lange levensduur te garanderen en uw investering te maximaliseren. In ons horloge Atelier bieden we onderhoud aan voor alle luxe Zwitserse horlogemerken, zowel nieuw, gebruikt als vintage, of ze nu voorzien zijn van kwarts of automatische uurwerken. Onze toewijding om tijdens het onderhoud alleen originele onderdelen te gebruiken, betekent dat u er zeker van kunt zijn dat uw horloge de hoogste kwaliteit zorg en aandacht krijgt die het verdient. Als garantie voor onze kwaliteit zijn alle onderhoudswerkzaamheden voorzien van een gegarandeerde serviceparameter, waardoor uw tevredenheid wordt gegarandeerd.

AUTOMATISCH HORLOGE REPAREREN UURWERK

Als het om uurwerken gaat, gaat er niets boven automatische horloges. Ze werken op een zeer geavanceerd mechanisme dat niet afhankelijk is van elektrische stromen om te functioneren. In plaats daarvan gebruikt het een complex netwerk van mechanische onderdelen die samenwerken om het horloge nauwkeurig te laten werken. Terwijl de drager loopt of beweegt, wordt het horloge aangedreven door de zelfopwindende rotor, waardoor het een zeer efficiënt en elegant tijdwaarnemingsapparaat is.

Mechanische horloges hebben zeker een unieke charme, en hun ingewikkelde werking is een bewijs van echt vakmanschap. Het nauwkeurig bijhouden van de tijd is echter niet zo nauwkeurig zoals bij kwarts horloges. De meeste automatische horloges hebben een tolerantie van plus/minus 15 seconden per dag, wat betekent dat de tijd periodiek aangepast moet worden. Voortdurende aanpassingen in de loop van de tijd kunnen zelfs schade aan de vastgeschroefde kroon van het horloge veroorzaken, wat essentieel is voor het behoud van de waterbestendigheid. Hoewel de meeste kwartshorloges de kroon niet vaak gebruiken, vereist de slijtage dat deze wordt vervangen wanneer deze verslijt.

Soms kunnen horloges gedurende de dag zelfs aanzienlijk tijd verliezen of winnen, waardoor het horloge onnauwkeurig wordt. Dan is een servicebeurt noodzakelijk. Dit betekent een grondige strip-down van het interne mechanisme en vervanging van versleten onderdelen. Deze optie omvat tevens het maken van kleine aanpassingen aan de interne werking van het horloge, zodat deze binnen aanvaardbare grenzen valt. Zodra de aanpassingen zijn aangebracht, wordt het horloge opnieuw waterdicht verzegeld en gaat het de tijd weer nauwkeurig bijhouden.

HORLOGE POLIJSTEN

Automatische horloge repareren? Veel gebruik van hetzelfde horloge kan leiden tot complicaties als gevolg van slijtage. Tot de typische problemen behoren lichte krassen en de ophoping van vuil tussen de schakels, waardoor dode huidcellen, zweet en ander vuil worden vastgehouden. Deze ophoping van vuil tussen de schakels kan corrosie van de pinnen veroorzaken, wat resulteert in een zwakkere horlogeband. Gelukkig biedt ultrasoon reinigen een eenvoudige oplossing die al het opgesloten vuil verwijdert en de glans van het horloge herstelt.

Naarmate de tijd verstrijkt, is de kans groot dat Horlogebanden krassen op het oppervlak krijgen, vooral op de sluiting, het meest zichtbare onderdeel van de band. Bij horloges met twee tinten en contrasterende afwerkingen kunnen krassen het onderscheid in toon verkleinen. Daarom kan een volledige horloge-polijstservice een uitstekende optie zijn om het horloge weer in de originele staat te brengen. Deze service is effectief bij het verwijderen van krassen van de meeste oppervlakken van het horloge, en vernieuwt ook de tweekleurige afwerking, waardoor het uiterlijk van het horloge verandert.

HET VERTROUWD ADRES VOOR AL UW HORLOGE REPARATIES & SERVICES

Indien u contact met ons opneemt kunt u direct een afspraak inplannen op ons Horloge Atelier in ’s-Hertogenbosch. Vaak kunnen wij al direct na de eerste fysieke controle van uw horloge een prijsanalyse maken.

U bent van harte welkom!

CONTACT

Exclusieve Horlogemakers
Oberon 36
5221LV ’s-Hertogenbosch
E-mail: info@exclusievehorlogemakers.nl
Telefoon: 073-7200875
WhatsApp: 06-12275118

WIJ WERKEN OP AFSPRAAK

LET OP!

Alle producten worden direct opgeslagen binnen een extern & streng beveiligde locatie.